2 Temmuz 2014 Çarşamba

Semizotlu Mantarlı Tava Böreği


Merhaba..
Ne çabuk 5. güne geldik, su gibi akıp geçen bu kutlu günlerin değerini bilelim inşallah..
Hakkını verebilenlerden olalım, Rabbimizin rızasını alabilenlerden olalım..
Amin..
Bugün sizlerle nefis ötesi bir börek paylaşmak istiyorum, semizotlu börek fikrini ilkin Papatya'm dan görmüştüm, sonra içine birde köyden topladığımız mantarları da ekleyiverdim. Hafif, pratik ve çook lezzetli bir börek çıktı ortaya..

Malzemeler:
4 adet yufka
Yarım kilo semizotu
100 gr. kıyma
300 gr. mantar
1 adet kuru soğan
Sıvıyağ
Tuz, karabiber
Arasına sürmek için:
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı:
Semizotları ayıklanıp, sirkeli suda bekletilir.
Mantarlar küp küp doğranıp, limonlu suya alınır.
Soğan ay ay doğranıp, sıvıyağda pembeleştirilir, üzerine kıyma alınıp kavurmaya devam edilir, kıyma suyunu salıp çekince sirkeli sudan çıkarılıp yıkanmış ince ince doğranmış semizotu eklenir, en son mantarlar da ilave edilerek baharatlanır ve sotelenip ocaktan alınır. Soğuması için bir kenarda bekletilir.
Yufkalar dört eşit parçaya kesilip, her bir yufka parçasına yağlı sudan sürülür, semizotlu içten pay edilir sarılır.
Hazırlanan tüm börekler yağsız seramik yada teflon tavada arkalı önlü kızartılır.
Sıcak sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun..

9 yorum:

  1. Amin,inşallah Deniz'cim.Ellerine sağlık.Nefis olmuş,afiyet şifa olsun.Hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil
  2. Denizcim harika olmuş lar ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  3. Ohh ne güzel praik ve kolay gözleme börekler. Ellerien sağlık semizotu ve mantar lezzet akıyor canım.

    YanıtlaSil
  4. cok değısık bır tarıf olmuş elıne sağlık

    YanıtlaSil
  5. mantar yemem ama semizotu fikri hoşuma gitti canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. nefis görünüyor canım ellerine sağlık mantar semizotu hiç denemedim farklı olmuş,sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Amin Denizcim
    Tava böreğinde harika iftara 1 dilim alıcam:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. bişi dicem de buna tava böreği denmez.normal börek tavada kızartmışsın sadece.mesale ben fırın da pişircem belki. nihahah evet yine "kusursuzluğum" üzerimde :D

    ellerine emeklerine sağlık nefis!

    YanıtlaSil
  9. Nasıl güzel görünüyor! Ellerinize sağlık. :)

    http://mutfakkazanbizkepce.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil