11 Ağustos 2014 Pazartesi
Susamlı Bal ve Bir Sofra Daha..
Merhaba...
Mutlu ve bereketli bir hafta olsun inşallah.
Ağzınızı tatlandıracak hazırlaması kolay, lezzeti enfes bir tarifim var size bugün.. Ramazan da kaymak eşliğinde tercih ettik genelde ama bence kahvaltı sofralarına da çook yakışıyor :)
Bu nefis tarifle tanıştırdığı için Papatya' ma teşekkür ederim :)
Ramazan' dan kalma bu soframı da sizlerle paylaşmak istiyorum..
Menüde:
Tarhana Çorbası
Etli Güveç
Safranlı Pirinç Pilavı
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı
Susamlı Cevizli Bal
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Kayısı Kompostosu
Mantarlı Börek vardı..
Malzemeler:
1 kase bal
Yarım çay bardağı susam
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Yapılışı:
Susamlar tavada rengi dönene dek kavrulur.
Bal bir kaba alınıp üzerine susam ve ceviz eklenip karıştırılır. Servis tabağına alınır.
Kaymak eşliğinde servis edilir.
Afiyet olsun..
Ahh be Deniz'imm bomba bir şey bu :))
YanıtlaSilAyrıca iftar menünde tam benlikmiş,ellerine sağlık canım,Allah ramazana seneye de erişmeyi nasip etsin.
Çok öpüyorum canım:)
ellerine sağlık.. Çok güzel masa ve menüler. Arıca tarif için teşekkürler.
YanıtlaSilSusamlı bal candır,şifadır ama en çok pide yedirendir :)))
YanıtlaSilO bir fenomennn!
Ellerine sağlık :))