24 Eylül 2014 Çarşamba

Yumurtalı Kabak Kavurması


Merhabalar..
Sonbaharın ilk nezle dalgasından nasiplenmiş olduğumdan buralara uğrayamadım dün, aman dikkat edin özellikle çocuklarınızı koruyun :(
Bugün Papatya Prenses' den öğrendiğim nefis bir kahvaltılıkla karşınızdayım.. İster dolma yapmak için oyulan kabak içlerinden, isterseniz bütün bir kabaktan hazırlayın.. Nasıl yaparsanız yapın ama muhakkak yapın, nefis oluyor :)

Malzemeler:
1 adet kabak
1 adet kuru soğan
2 adet yumurta
Tuz, karabiber
Tereyağ
Üzerine ; kekik

Yapılışı:
Soğanlar piyazlık doğranıp tereyağda kavrulur, üzerine rendelenip suyu sıkılmış kabak eklenip tuzu ve karabiberi verilerek sotelenir.
Kabaklar piştikten sonra üzerine yumurtalar kırılıp karıştırarak pişirilir.
Servis tabağına alınıp üzerine kekik eklenerek servis edilir.

Afiyet olsun..

7 yorum:

  1. çok güzel, pratik bir tarif, ama eşimin sevmediği tek yiyecek sanırım kabak :( bu şekilde yer mi bilmiyorum ama yoğurtlusunu, fırındakini bile yemiyor, bir de mücveri merak ediyorum yer mi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba :)
      içinde kabak olduğunu söylemezseniz anlayacağını sanmıyorum deneyin bence :)

      Sil
  2. tadına bakmak lazım.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım. Dereotuda yakışıyor .çok az üzerine sepiştiriveriyorum. Bende dolma içlerimi hep böyle yaparım. kabak ve patlıcanla. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  4. geçmiş olsun denizcim:( kabak içini değerlendirmek için güzel bir alternatif olmuş ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  5. nımnımnım :) çaktırma amcam iki tane de kabak yollamış:D sahura yapsam mı acaba hımm.
    ellerine sağlık çıtır kabak :)

    YanıtlaSil
  6. Çok geçmiş olsun canım kabağı severim yumurtaya yan yatarım ikisi birden tutmayın beni derim eline sağlık canımmm:))

    YanıtlaSil