Güne başlamanın en sağlıklı ve kolay yolu elbette kahvaltı..
Bunu sayfamda ve burada her zaman söylüyorum, henüz iki yaşında olan kızım bile kahvaltının önemine hakim uyanır uyanmaz sofraya oturmak istiyor..
Kahvaltı sever bir aile olarak da elimden geldiğince güzel sofralar hazırlamaya çalışıyorum, bu çöreklerde bayram kahvaltımızda son anda aklıma gelerek hazırladığım ama en çok beğenilenlerden olan bir lezzet..
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 pk. kabartma tozu
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı biberli yeşil zeytin
1 çorba kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım çay kaşığı mahlep
Yapılışı:
Un derin bir kaba alınıp kabartma tozu, mahlep, tuz ve şeker ile harmanlanır, ortası havuz şeklinde açılıp yumurta, yoğurt ve sıvıyağ eklenerek yoğrulmaya başlanır.
Hamur şekil almaya başlayınca kekik, pulbiber ve minik doğranmış biberli yeşil zeytinler eklenerek gerekirse su yada un ilavesi yaparak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğrulur.
Hamur üzerine nemli bir bez örtülerek 15-20 dk. dinlendirilir.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp simit gibi şekil verilir.
Yağlı kağıt serili tepsiye sıralanan çörekler önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun..
ellerine sağlık tatlım.Nefis görünüyor.
YanıtlaSilkahvaltıya çeşit yapmayı çok seviyorum ve bunlarda harika gözüküyorlar :)
YanıtlaSilKahvaltı en önemli öğün,atlamamak ve çeşitlendirmekten çok keyf alırım.Ellerine sağlık,nefis görünüyorlar.Selamlar..
YanıtlaSilNe güzel olmuşlar canım afiyetler olsun ellerine sağlık sevgilerimle.
YanıtlaSilbu fotoyu ne zaman görsem aklıma portakallı kurabiye geliyor çünkü hamurun içinde dağılan biber bana portakal kabugu gibi görünüyor :D
YanıtlaSilkahvaltıların yıldızı olmaya aday bi tarif. ellerinize sağlık deniz hanım :P