18 Aralık 2014 Perşembe
Balık Çorbası
Merhaba..
Haziran ayında İstanbul' a gittiğimde İstanbul Büyükşehir Belediyesi' nin Sosyal Tesisleri' ni gezme imkânımız olmuştu. Florya, Haliç ve Arnavutköy tesislerinde kalite ve hizmet çok iyiydi. En güzel mekanları bu şekilde değerlendiren belediye gerçekten çok iyi bir iş yapmış ben görmeyeli :)
Arnavutköy Sosyal Tesisleri'nde tanıştım balık çorbasıyla. İlk başta "ay nasıldır ki?" diye tereddüt etsem de baktım utanmasam ikinci kaseyi isteyeceğim..
Tabi bir blogger olarak ben bu çorbayı yaparım arkadaş dedim kendi kendime. Havaların iyice soğumasını, balıkların lezzetlenmesini bekledim ve nihayet dün geçtim mutfağa..
Ben bu çorbada levrek balığını tercih ettim ama aslında kırlangıç balığı ile yapılırmış diye duydum. Beyaz etli olan her balık bu çorbaya uygun bence, ikinci sefer mezgit ile yapmayı planlıyorum.
Duyuyoruz, izliyoruz, biliyoruz ki tavuk eti zararlı, sentetik yollarla yetiştiriliyor çünkü. Ama balık öylemi mis gibi en katkısızı, en el değmemişi. Tabi bu deniz balıkları için geçerli, üretim çiftlikleri için değil.
Malzemeler:
1 adet deniz levreği
6 su bardağı su
2 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 tutam maydonoz
2 diş sarmısak
Tuz, karabiber
4 çorba kaşığı zeytinyağ
2 çorba kaşığı un
1 limonun suyu
2 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
6 su bardağı su tencereye alınıp kaynatılır. Temizlenip yıkanmış balık ve bir adet soğan kaynayan suda haşlanır.
Havuç, patates ve kalan bir soğan küp küp doğranır. Maydonozlar ince ince kıyılır.
Haşlanan balık ve soğan kevgirle sudan alınır. Balık suyu süzgeçten geçirilerek başka bir tencereye alınır.
Balık etleri derisi ve kılçığından ayrılıp didilir. Bir kenarda bekletilir.
Havuç, patates ve soğan ocakta kaynayan balık suyuna eklenir, Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
Yumuşayan sebzelerin üzerine un hafif sulandırılıp eklenir ve bir taşım kaynadıktan sonra balık etleri ve maydonozlar eklenip koyulaşana kadar kaynatılır. Gerekirse su ilavesi yapılır.
Çorba suyundan bir bardak kadar alınıp bir kaseye boşaltılır üzerine yumurta sarıları ve yarım limon suyu eklenip çırpılır. Hızlıca çorbaya eklenir. 10-15 dk. daha kaynatılır.
Zeytinyağ, kalan yarım limon suyu ve karabiber karıştırılıp çorbanın üzerine gezdirilir. Karıştırılıp sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
hiç denemediğim için tadını bilmiyorum ama görüntü çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Canım ellerine sağlık,hiç denemedim .Denerim belki senin tarifinle,selam ve sevgiler:)
nefis görünüyor.ellerine sağlık canım.Ben de en son Bişkek te yapmıştım.Balığın her halini seviyoruz.Tabii buna çorba olmuş hali de dahil :)
oooh miis ellerine sağlık Denizcim ufaklığa bol bol vitamin olsun,geçenlerde de ben yaptım :)
hem besleyici hem lezzetli çok severim ellerine sağlık mis gibi
Yorum Gönder