4 Aralık 2014 Perşembe
Bazlama Tarifi
Merhabalar..
Bloglarımızın destekçisi, eşlikçisi ve hatta yerini almaya çalışan sosyal medya hesaplarımızda birçok takipçimiz var ve bizden çeşitli isteklerde bulunabiliyorlar..
Dün paylaştığım misafirlerimle kahvaltı fotoğrafımdaki bazlamaların tarifini isteyen okuyucumu da kıramadım, dün düzgün çekemediğim fotoğrafların telafisi olarak bugün tekrar bazlama hazırladım..
Şuanda hem çayımı yudumluyor, hem de bunu sizlerle paylaşıyorum :)
Bizde yani Kastamonu' da bazlama; hamurlu ekmek, pıt pıt veya yere yazma olarak bilinmekte.
Kahvaltının yanı sıra özellikle kurban bayramlarında hazırlanır ve tüketilir.
Sizde evinizde mis gibi bazlamalar yapmak isterseniz buyrun..
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 paket instant maya
Tuz
Yoğurmak için ılık su
Yapılışı:
Un elenerek geniş bir kap içerisine alınır, tuz ile harmanlanır. Ortası havuz şeklinde açılıp azar azar ılık su eklenerek yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
Hazırlanan hamur üzerine nemli bir bez örtülerek sıcak bir yerde tercihen kalorifer peteğinde bir saat kadar mayalandırılır.
1 saatin sonunda mayalanan hamur mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılıp merdane ile bir parmak kalınlığında fazla bastırmadan açılır.
Kızdırılmış tavada kısık ateşte çevirerek arkalı önlü pişirilir.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
oh mis mis,ellerine sağlıkcanım.Arada fazla yapıp dondurucuya atıyorum ben de.Canımız isteyince elime hazır geliyor :)
Afiyetler olsun. Kastamonu isimleride pek güzelmiş. Yere yazma ilk kez duydum canım.
ellerine sağlık
Bizde de çok yapılır benimde tarifini vereceğim lezzetler arasında ellerine sağlık canım :)
Ekmek, zeytin domates , peynir benim için eşsiz bir kahvaltıdır. mmm nefis görünüyor
Yorum Gönder