13 Eylül 2012 Perşembe
Fırında Tavuk
Herkese mutlu günler diliyorumm :) Sofralarımızın beyaz etle haşır neşirliği malum, hafif ve lezzetli bir akşam yemeği isterseniz eğer deneyin derim:) Eski fotoğraflı tarifleri güncellerken arşivi de kurcalamış oldum tavuk sayesinde:)
Sevgiler..
Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
4 adet tavuk baget
3 det patates
2 adet domates
2 baş soğan
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Öncelikle soğanlar piyazlık doğranıp, az yağlanmış tepsiye serpilerek yerleştirilir.
Tavuk göğsü parçalara ayrılır, bagetler de yıkanarak tepsiye dizilir.
Patatesler elma dilimi doğranıp tavuk etlerinin arasına yerleştirilir tuzu, karabiberi de ilave edildikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişmeye bırakılır...
Yaklaşık 20 dk. sonra dilimlenmiş domatesler de eklenip, tavuklar kızarıp piştikten sonra fırından çıkarılan tavuklar sıcak sıcak servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun..
mımmm enfes görünüyor denizcim.ellerine sağlık.sevgiler...
YanıtlaSilEllerine saglik güzel kizim... Sevgilerimle.
YanıtlaSilçıtır çıtır mükemmel.
YanıtlaSilellerine sağlık.
Süperrr, ellerine sağlık
YanıtlaSilFırında tavuğun lezzeti bir başka oluyor ellerine sağlık canım:) sevgiler...
YanıtlaSilBıcırığım ellerine sağlık bayılırım
YanıtlaSilöpüyorum kocaman...
tavuğu çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilfırında tavuk en sevdiğim pişirme usulüdür...
YanıtlaSilharika görünüyor...
ellerine sağlık canım...
Ohhhh ellerine sağlık canım benim harika bir yemek....
YanıtlaSilDenizciğim ne güzel hergün bloğunu güncelliyorsun çok seviniyorum ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilSağlıklı ve pratik olmuş. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilDenizcim, iyi ki arşivini kurcalamışsın.
YanıtlaSilÇok güzel bir tarif. Lezzetli ve pratik, ellerine sağlık.
Sevgiler.
Merhaba ve Ellerine sağlık Denizim sen yaparsın da güzel olmaz mı? :)
YanıtlaSilÖzlemişim seni ve lezzetlerini:)
Sevgiler...
Denizcimmm, ablasını unutan güzelim :)) Tavuklar ye beni diyor nasıl güzel kızarmışlar öyle :)) Yumuk ellerine sağlık tatlım..
YanıtlaSilnasıl da güzel kabarmışlarr. ben bolbol ızgara tavuk yapacağım ilerde:D
YanıtlaSilellerine sağlık ama benim patatesim bol olsun!
nefis bir tarif ellerinize sağlık
YanıtlaSilYemek Tarifleri -
Yemek Çeşitleri -
pislink.com