7 Mart 2014 Cuma

Tavuk İskender ve Sofram


Merhaba..
Haftanın en hayırlı, en bereketli gününden selamlar herkese..
#yorumlarbloğa diyerek blogları az çok canlandırdık sanki.. İnşallah eski günlerimize geri döneriz..
Bugün sizlerle dün akşam bugünde değişik olsun diyerek hazırladığım tavuk iskenderimi paylaşacağım..
Tabiiki bir iyi bir kebabçı lezzetini tutturamayız ama evde yapmış/yapabilmiş olmak harika..

Malzemeler:
**2 kişilik**
1 adet tavuk göğsü
4 dilim ekmek
Sıvıyağ
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Salçalı Sos için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
Sıcak su
Üzeri için: Tereyağ

Yapılışı:
Bir gün evvel avuç içi kadar doğranmış tavuk etleri; sıvıyağ, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ile harmanlanıp dondurulur.
Ertesi gün buzluktan çıkarılan tavuklar tam çözülmeden bıçak ile yaprak yaprak kesilir.
Bir tavada pişirilir.
Ekmekler küp küp doğranır. Tost makinesinde yada fırında kıtırlaştırılır. Servis tabaklarına paylaştırılır.
Salçalı sos için; tereyağ eritilip üzerine domates ve biber salçaları alınıp kavrulur. Üzerine yaklaşık bir su bardağı kadar sıcak su ve tuz eklenip karıştırarak kaynatılır. Koyu kıvamlı olacak sosumuz.
Kaynayan salçalı sosun bir kısmı ekmeklerin üzerine gezdirilir. Pişen tavuklar da servis tabaklarına pay edilir. Kalan salçalı sos da etlerin üzerine gezdirilip, küçük bir tavada tereyağ kızdırılır.
Servis esnasında bol tereyağ verilip, sıcak sıcak tüketilir.

Afiyet olsun..

11 yorum:

  1. ev yapımıda harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık


    blogumdaa cekılıs var beklerım

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım,ev yapımı misler gibi afiyet olsun,selam ve sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Harika görünüyor, ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. karnım acıktı imdat bakamıycam ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. mmm Neler yapmış benim kuzum.Ellerine sağlık canım.Görüntü iştahımı kabarttı :)

    YanıtlaSil
  7. CANIM DENİZCİM ELLERİNE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR..EVET CANIM İNŞAALLAH BLOGLARIMZ ESKİ CANLILIĞINA KAVUSUR..ÖPTÜM ÇOKK

    YanıtlaSil
  8. Çok sevdiğim lezzet ellerine sağlık canımmm

    YanıtlaSil
  9. Canımmm ellerine sağlık haftanın 5 günü tavuk yesem inan bıkmam o kadar çok severim.Misss gibi olmuş ev de yapmak gibisi varmı vallahi dışarıda yapılanlar solda sıfır kalır bunun yanında .Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  10. Evde yapılan gibisi var mı? Kırmızı ete tavuğu tercih ederim her zaman. Çok güzel bir tarif olmuş canım. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. sofra muhteşem canımcım,pembişler pek yakışmış,tavuk iskenderi de denemek lazım ımmmmmm...

    YanıtlaSil