5 Kasım 2009 Perşembe

Denizin Yaşgünü Kalbi ve 23. yaş günümm



Malzemeler:
1 ad pastaban

Kreması için:
Yarım litre süt
75 gr. margarin
1,5 kahve fincanı un
6 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı pirinç unu
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 paket toz şanti + 1 su bardağı süt

İçi için:
Muz ve damla çikolata

Üzeri İçin:
1 pk krem şanti + 1 su bardağı süt
Fındık kırıkları

Yapılışı:
Krema için margarin tencerede eritilip üzerine un eklenir ve hafif un kokusu gelene kadar kavrulur. Hızlıca karıştıraral Süt yavaş yavaş üzerine eklenir. Koyulaşıncaya kadar orta ateşte karıştırark pişirilir. Koyulaşmaya başlayınca 1 çay bardağı sütn içinde eritilen pirinç unu ile nişasta yavaşça sızdırılır. Şeker ve vanilya eklenir. Biraz daha kaynatılıp ocaktan alınır. Ocaktan alınan krema mikserle 10 dakika yüksek devirde çırpılır. İçine kakao ve çırpılmış krem şanti eklenip çırpmaya devam edilir. 5 dakika daha çırpıldıktan sonra soğumaya bırakılır. Ara ara karıştırılır.
Pastaban düzgünce kalp şeklinde kesilir. Katlar süt ile ıslatılıp krema sürülür muz ve damla çikolatalar serpiştirilip iç kısım süslemesi yapılır. Üzerine ikinci kalp kat kapatılır. Dış yüzey de kakaolu krema ile kaplanıp çırpılmış krem şanti ile süslenir ve kenarlarına fındık kırıkları serpiştirilip dinlenmesi için buzdolabına kaldırılır. Ertesi gün servis edilir.
Afiyet bal şeker olsun..

Hiç yorum yok: