14 Ocak 2015 Çarşamba

Beyin Haşlama


Sakatat severlerin hepsini buraya bekliyorum bugün, bu neyni pişirdim bak gelmezseniz darılırım :)
Elime bile almam ben bunu derken, bir de baktım eşim için tarif arıyorum "Allah' ım ben bunu nasıl pişiricem?" diye diye.. Sonra aklıma sakatat diyince benim için markalaşmış biri geldi :) Kim mi?
Tabiki Necla Ablam, Narince bloğu yani..
Orada ardığımı bulacağımı biliyordum, buldum da..
Birkaç ayrıntıyı sorduktan sonra geçtim mutfağa hadi bakalım diye :)
Tadı nasıl oldu? Bu sorunun cevabı eşim ve nöbet arkadaşından geliyor. Ben onların yalancısıyım.
Çok lezzetli, çok güzel tam kıvamında :) Bir de mayonez gerçekten çok yakışmış..

Malzemeler:
1 adet dana beyni
1 lt. buzlu su
1 adet soğan
1 diş sarımsak
3 dal kereviz yaprağı
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım kahve fincanı sirke
Haşlamak için: su
Servis için:
Limon
Maydanoz
Mayonez

Yapılışı:
Buzlu su geniş bir kap içine alınıp beyin içine alınr ve 10 dk. bekletilir.
10 dk. sonunda sudan çıkarılıp tam ortasındaki ince zarlar temizlenip yıkanır.
Beyin bir tencereye konulup üzerini geçecek kadar soğuk su eklenir. Soğan dörde bölünüp ilave edilir, kereviz yaprakları, sarımsak, tuz, sirke ve defne yaprağı da eklenerek ocağın altı yakılır. Kaynadıktan sonra 10 dk. daha pişirilip ocaktan alınır.
Beyin tencereden alınıp süzgece konulur, suyunu iyice süzdürene bekletilir.
Süzüldükten sonra dilimlenip servis tabağına alınır. Üzerine mayonez sıkılır. Limon ve maydonozlar ile süslenerek servis edilir.

Afiyet olsun..

4 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

sakatat hiç yiyemem ama elime de alıp yapabilirmiyim bilmiyorum canım.hiçte yapmadım.ellerine sağlık.yiyenlere afiyet olsun.sevgiler.

Asyadan Esintiler dedi ki...

yıllar önce yemiştim Denizcim. Açıkçası bir daha yemeye cesaret edemedim :) ellerine sağlık

GES KURABİYE dedi ki...

ellerinize sağlık. Uğraştırıcı gözüküyor.)

ihlamurcum dedi ki...

Uzun süredir,sakatat yemiyorum.Yaş icabı desem,eline sağlık Deniz'cim.