Merhabalar..
Yepyeni yılın ilk günlerini hayli yoğun geçiren ben bloğuma ancak vakit ayırabiliyorum..
İnşallah keyifler yerinde, gönüller afiyettedir.
Madem yeni bir yıl, yeni bir ay ve yeni bir hafta o zaman tatlı bir giriş yapalım derim..
Geçenlerde muzlusunu yayınladığım rulo pastayı bir kek çırpıp fırına vermek kadar kolay geliyor artık bana. Çok zamandır hüsranla sonuçlanan girişimlerimin ardından yakaladığım başarı herkese rulo pasta dilimleri olarak geri dönüyor :)
Bu kez eşimin ablası yani benim de Yıldız Ablam İstanbul' dan bizleri ziyarete geldiğinde hazırladığım pastamı paylaşacağım.
Malzemeler:
4 adet yumurta
4 kahve fincanı tozşeker
1 kahve fincanı yoğurt
3 çorba kaşığı sıcak su
3 çorba kaşığı sıcak su
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilin
2 çorba kaşığı kakao
4 kahve fincanı un
Kreması için:
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı margarin
100 gr. bitter çikolata
1 pk. vanilin
Üzeri ve arası için:
Damla çikolata
Bisküvili drajeler (kahve dünyası)
1 paket kakaolu krem şanti
Yapılışı:
Pandispanya için: Yumurtalar ve şeker mikserle yüksek devirde köpürene kadar çırpılır.
Su, kakao ve yoğurt eklenerek çırpmaya devam edilir.
Un, kabartma tozu ve vanilin bir kapta karıştırılıp elenerek yumurtalı karışıma eklenir. Tahta kaşıkla birbirine yedirilen kek harcı yağlı kağıt serili büyük boy fırın tepsisine dökülüp eşit şekilde yayılır.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkar çıkmaz havlu yardımı ile rulo yapılıp, soğuyana kadar bekletilir.
Kreması için:
Şeker, nişasta ve kakao bir tencerede karıştırılıp üzerine süt ilave edilerek pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır. Ocağın altı yakılıp sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynayıp göz göz olunca margarin, vanilin ve çikolata verilip iki dk. daha kaynatılır. Ocağın altı kapatılır.
Toz şanti kremaya toz halinde ilave edilip on dk. kadar çırpılır.Soğumaya bırakılır.
Soğuyan kek açılıp meyve suyu veya süt ile hafif ıslatılır. Soğuyan krema her yerine yayılıp çikolata parçacıkları serpiştirilir ve dikkatlice rulo sarılır.
Hazırlanan pasta çırpılmış krem şanti ile sıvanarak üzeri süslenir ve buzdolabına kaldırılır.
1 gece dinlendirilip dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun..
Su, kakao ve yoğurt eklenerek çırpmaya devam edilir.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkar çıkmaz havlu yardımı ile rulo yapılıp, soğuyana kadar bekletilir.
Kreması için:
Şeker, nişasta ve kakao bir tencerede karıştırılıp üzerine süt ilave edilerek pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır. Ocağın altı yakılıp sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynayıp göz göz olunca margarin, vanilin ve çikolata verilip iki dk. daha kaynatılır. Ocağın altı kapatılır.
Toz şanti kremaya toz halinde ilave edilip on dk. kadar çırpılır.Soğumaya bırakılır.
Soğuyan kek açılıp meyve suyu veya süt ile hafif ıslatılır. Soğuyan krema her yerine yayılıp çikolata parçacıkları serpiştirilir ve dikkatlice rulo sarılır.
Hazırlanan pasta çırpılmış krem şanti ile sıvanarak üzeri süslenir ve buzdolabına kaldırılır.
1 gece dinlendirilip dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun..
7 yorum:
nefis bir pasta olmuş canım.olsada yesem dedim.ellerine sağlık.sevgiler.
Ellerine sağlık Denizciğim vallahi canım çekti. Bir dilim olsaydı bir Türk kahvesi ile nefis olurdu .. Yiyenlere yarasın.. Rulo pasta yumuşacık pamuk gibi olmuş.
ellerine sağlık mis gibi olmuş :)
Gecenin bu vaktinde görmem her ne kadar iyi olmasa da denizciğim, ellerine, emeğine sağlık..
on numara olmuş bence.ellerine saglık.
Denizcim hepside o kadar güzel ve enfes olmuş ki hangisine yorum yapacağımı bilemedim. Ama portakallı çöreğin dikkatimi epey bi çekti. Muhakkak deneyeceğim. Ellerine sağlık canım.
gece 02.14 ne işim var şu pastanın altında, resmen beş dilim olsa yerim o derece :)))
enfestoooooooo!
Yorum Gönder