Merhaba..
Dün Receb-i Şerif ayının ilk iftarını yaptık çok şükür.. Mübarek günlerin heyecanı ile dolup taşmayı özlemişim, tüm gün çeşitli işlerle meşgul oldum, düşünmememye çalıştım akşam saatlerine doğru iftar telaşesi başladı, ne güzeldi.. İnşallah bu akşam da iftarımızı yapacağız.
Uzun zamandır aklımda patates çorbası yapmak vardı. Kızım sütlü ve yoğurtlu çorbaları çok seviyor çünkü. Bu kez değişiklik olsun dedim ve hazır aklıma gelmişken yapayım sıcağı sıcağına paylaşayım istedim..
Genelde patates çorbası tariflerinde soğan oluyor ve nane olmuyo ama ben soğan kullanmadan ve naneli hazırlamak istedim. Küçük hanımın damak zevkine uygun olsun diye..
Sizin çocuklarınız da bu tadı seviyorsa hiç durmayın yapın derim..
Malzemeler:
1 adet büyük boy patates
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
2 çorba kaşığı kare şehriye
1 çorba kaşığı nane
1 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Bir tencereye sıvıyağ alınıp üzerine un eklenerek hafif un kokusu gelene dek kavrulur.
Kavrulan una süt ve su eklenip kaynatılır.
Patatesler tavla zarı büyüklüğünde doğranarak sütlü unlu karışıma eklenir. Tuzu kontrol edilerek rta ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirilir.
Patatesler yumuşayınca şehriye ilave edilip şehriyeler pişene kadar kaynatmaya devam edilir.
Küçük bir tavada tereyağ kızdırılıp nane ile buluşturulur ve kaynayan çorbaya eklenip bir iki taşm daha kaynatılır.
Sıcak servis edilir.
Afiyet olsun..
Genelde patates çorbası tariflerinde soğan oluyor ve nane olmuyo ama ben soğan kullanmadan ve naneli hazırlamak istedim. Küçük hanımın damak zevkine uygun olsun diye..
Sizin çocuklarınız da bu tadı seviyorsa hiç durmayın yapın derim..
Malzemeler:
1 adet büyük boy patates
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
2 çorba kaşığı kare şehriye
1 çorba kaşığı nane
1 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Bir tencereye sıvıyağ alınıp üzerine un eklenerek hafif un kokusu gelene dek kavrulur.
Kavrulan una süt ve su eklenip kaynatılır.
Patatesler tavla zarı büyüklüğünde doğranarak sütlü unlu karışıma eklenir. Tuzu kontrol edilerek rta ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirilir.
Patatesler yumuşayınca şehriye ilave edilip şehriyeler pişene kadar kaynatmaya devam edilir.
Küçük bir tavada tereyağ kızdırılıp nane ile buluşturulur ve kaynayan çorbaya eklenip bir iki taşm daha kaynatılır.
Sıcak servis edilir.
Afiyet olsun..
7 yorum:
Allah kabul etsin.. Çorbanız da nefis görünüyor bende kıvamlı çorba severim, eline sağlık.
canım Allah tuttuğun oruçlarını kabul etsin inşallah
patates çorbası denemelerim benim de oldu ama pek hoşuma gitmedi
fakat senin bu çorbaların beni ikidir çekiyor içine koyduğun malzemelerle olsa da yesem dedirtiyor
afiyetler olsun küçümene ve tabi sizlere de
Kal sağlıcakla
nefisss .. mubarek günlerde ALLAH tekrarına erdirsin. hayırlara vesile olsun.
oruçlarını Allah kabul etsini canım. her mevsim severim çorbayı. bu çorbada çok lezzetli görünüyor. ellerine sağlık
Kaşığı ağzıma alıp götüresim geldi canım ne kadar güzel görünüyor eline sağlık
bu güzel günlere kavuşturana şükürler olsun,ellerine sağlık canım
Şimdi yazdım kağıda attım çantaya, hafta sonu yapacağım.. Hiç bir şeyi doğru düzgün yemeyen, bir kaşık yedirmek için bin bir oyunlar yaptığım oğlum sever ve yer inşAllah..
Yorum Gönder