13 Nisan 2015 Pazartesi
Tarçınlı Muzlu Papatyalar..
Merhaba..
Yepyei haftanın ilk gününe pırıl pırıl bir hava ile başladık, gerçekten güneş görmeyi özledik, güneşli sıcacık günler gelsin de ayağımızı toprağa değdirelim, evde enerji patlaması yaşayan çocuklarımız doyasıya gülsün eğlensin, gezsin. Dün öğleden sonraya kadar hava çok güzeldi. Fırsat bu fırsat deyip kızımla parka gittik nasıl koştu, oynadı, bağırdı enerjisini boşalttı anlatamam, inşallah ilerleyen günlerde piknik alanlarına da gider mutlu mesud eğleniriz :)
Gelelim günün tarifine birkaç gün evvel kızıma birşeyler yapsam ama ne yapsam diye düşünürken malzemeleri toparlamaya başladım ve ortaya doğaçlama olarak hakikaten kokusu ile büyüleyen nefis bir tarif çıktı.. İlk önce kurabiyelerimi paylaşmalıyım dedim:)
Malzemeler:
150 gr. tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 pk. vanilin
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 - 4,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
2 adet muz
Üzeri için:
1 pk. muzlu creme ole
Yapılışı:
Oda ısısındaki tereyağ ve pudra şekeri karıştırma kabına alınarak mikser ile çırpılır.
Üzerine sıvıyağ, yumurta ve yoğurt eklenerek çırpmaya devam edilir. Vanilin, kabartma tozu, tarçın ve iki bardak un ekenerek yoğurmaya başlanır. Malzemeler birbirine iyice karışınca muzlar iri parçalar halinde hamura katılır ezilerek yedirilir. Un ilave ederek ele yapışmayan ve fazla sert olmayan bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
Kurabiye hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
Dinlenen hamur iki parçaya ayrılarak unlanmış tezgahta merdane ile açılıp orta boy papatya kalıp ile kesilir.
Kesilen papatyalar muffin kalıplarına yerleştirilip önceden ısıtılmış 170 derece frında pişirilir.
Fırından çıkıp soğuyan papatyaların ortasına muzlu krem oleden paylaştırılıp servis edilir.
Creme oleyi servisten hemen önce eklemenizi öneririm.
Eğer papatya kalıbınız yoksa normal kalıplarla da kesip muffın kalıplarına koymadan da pişirebilirsiniz..
Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
şeklide çok güzel olmuş canım.çok beğendim.ellerine sağlık.sevgiler.
Denizcim görüntüsüne bayıldım hem çok hoş hem de lezzetli olmuş ellerine sağlık canım.
Ah ah biri de beni götürse parklara bahçelere, yine oturdum kaldım evde yahu:)
İsmi ve görüntüsü itibariyle tabi ki de favorim oldular. Belki bir gün ellerinden tadabilirim :(
Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsın canım eline sağlık sevgiler
Yorum Gönder