27 Temmuz 2015 Pazartesi

Bahçıvan Kebabı


Merhaba..
Akşam yemeklerinize rengarenk bir lezzet katmak istermisiniz? O halde her türlü sebzeyi içinde bulunduran Bahçıvan Kebabı tam size göre..
Annem bu yemeği güveçte yapar. Tadı bambaşka olur. Bende sırf bu yemek için güveç kabı almıştım ama annemin yaptıklarının tadını bulamadım. Eskidenki güveç kaplarının bu konuda ciddi bir üstünlüğü var, şimdiki kaplar onlar gibi değil kesinlikle..
Küçüklüğümden beri severek yediğim bu enfes yemeği bir de benden okuyun istedim..
Buyrun;

Malzemeler:
500 gr. orta yağlı dana eti
2 adet kuru soğan
1 su bardağı bezelye
2 adet patates
1 adet kabak
1 adet patlıcan
1 adet kapya biber
3-4 adet sivri biber
1 adet domates
1 çorba kaşığı salça
Sıvıyağ
Tuz-karabiber
Kekik
2 dal dereotu
2 dal maydanoz
Sıcak su

Yapılışı:
Kuşbaşı doğranan etler tencereye alınıp, çok az sıvıyağda suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte sotelenir. Suyunu tamamen çektikten sonra yemeklik doğranan soğanlar ve tuz ilave edilerek soteleyeme devam edilir. Sırasıyla ince kıyılmış sivri biberler, kırmızı biber, kabuğu soyulup küp küp doğranmış domatesler, taze bezelyeler ve salça eklenerek güzelce sotelenir. (Eğer konserve bezelye kullanıyorsanız kavurma aşamasında eklemeyin.)
Kızartılan tüm sebzeler ile birlikte yemeğe üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir. Tuzu karabiberi kontrol edilerek orta ateşte pişmeye bırakılır. Ocağın altını kapatmadan evvel dereotu ve maydanoz ince ince kıyılarak kekik ile birlikte yemeğe eklenir, karıştırılır. 
Sıcak sıcak servis edilir. 

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: