6 Temmuz 2015 Pazartesi

Ramazan ve İftar Sofralarım 2015


Merhaba..
Günler günleri kovaladı, güzelim Ramazan Ayı' nın sonlarına getirdi bizleri.. Heyecanla karşıladık; buruk uğurlayacağız lâkin duam tekrarına sağlıcakla hepbirlikte erişebilmektir..
Bu yıl Ramazan ayı bol misafirle geçti Rabbime hamd olsun. Daha da ağırlayacağım sevdiklerimizi inşallah. Paylaşmak, evimizi açmak, bir masada dualarla toplanmak ne güzel şey. Çocuklarımız tüm bunları görerek büyüyor ne mutlu. Rabbimize bizlere verdiği her nimet için binlerce kez şükürler olsun.
Bugün sizlerle şimdiye kadarki davet masalarımı ve ufak detaylarını paylaşacağım..
İlk davetim eşimin İstanbuldan gelen dayısı içindi.. Sağolsunlar kısa ziyaretlerine bizi de sıkıştırdılar..
Soframın Minik detayları, menümüzde Ezogelin Çorbası, Adıyaman Patlıcan Kebabı, Pirinç Pilavı, Patatesli Unlu Börek, Barbunya Pilaki, Zeytinyağlı Yaprak Sarma, Vişne Kompostosu, Kalburabastı Tatlısı İftariyelikler ve meyveler vardı..
İftar sofralarının bereketi bambaşka..
Dayımız o gece bizi kırmadı ve sahura da kaldılar sağolsunlar..

İkinci davetim annemler içindi;
Menümüzde; Yeşil Mercimek Çorbası, Tepsi Kebabı ve Bulgur Pilavı vardı..

Üçüncü davetim aile iftarımızdı..
Menüde; Tarhana Çorbası, İzmir Köfte, Tavuklu Pilav, Zeytinyağlı Sarma, Kıymalı Sarma Börek ve Şekerpare Tatlısı vardı..

Dördüncü davetim eşimin çok yakın arkadaşları içindi; tek başıma hazırlandığım en büyük ilk davetimdi. Çok şükür altından kalktım..


Dün akşam eşim nöbette idi annem ve babam beni yalnız bırakmadı, Allah razı olsun..

Yine bir nöbet akşamı kızımla başbaşa iftarımız.. Kahvaltı tarzı iftarları pek severim. Özellikle uzun günlerin sonunda geç saatte oruç açtığımızdan hafif ve keyifli oluyor..

Ramazan' ın ilk günü..

Ramazan' ın ikinci günü..

Rabbim evlerimizin bereketini artırsın inşallah..

6 yorum:

Bulbulunyeri dedi ki...

Bütün masaların zevkle ve özenle hazırlanmış, ellerine sağlık. Haklısın çocuklar ailelerinden görerek bu güzel adetleri devam ettirirler. Bu güzellikler yaşamından hiç eksilmesin.
Sevgiyle kal.

çeşnici Handan dedi ki...

Canım masalarının hepsi birbirinden güzel ve özenli olmuş. Nice Ramazanlarda nice güzel ve bereketli sofraların olsun. Ellerine sağlık.

Bizim Mutfak-Aysel dedi ki...

Menülerin hepsi harika, Allah sofralarımızdan sevdiklerimizi, bereketini eksik etmesin. Eline emeğine sağlık, afiyet ve sevgiyle...
http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

birincisin dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM,HAYIRLI RAMAZANLAR..

muko dedi ki...

oyy oyyyy oyyy ne kaaa güzelllerrrr her bi masa birinden güzel eline koluna sağlık canım

sahika dedi ki...

Bu güzel sofralardan birinde bulunmak isterdim, o kadar da yaklaşmıştım halbuki tüüh:) Neyse kısmet, bir dahaki seneye inşallah neden olmasın :) Ellerine sağlık tatlım :)