Merhaba..
Sakatat severmisiniz? Genellikle bir çoğumuz sevmez ama arnavut ciğeri yeriz. Ben eşim sevdiği için sakatatla fazlasıyla haşır neşirim. Ama sadece ciğer yeriim oda bazen..
Baktım ki blogda arnavut ciğeri tarifi yok bu kez bloğum için hazırladım :)
Malzemeler:
1 kg. kuzu ciğeri
2 su bardağı un
Tuz
Kızartmak için bol sıvıyağ
Servis İçin:
Yarım demet maydanoz
1 adet kuru soğan
Yarım limon
Tuz
Sumak
2 adet orta boy patates
Yapılışı:
Kuzu ciğeri yarım saat kadar suda dinlendirilip kanı süzülür, sonrasında sinir ve zarlarından temizlenerek küp küp kesilir.
Un geniş bir kaba alınıp küp küp kesilen ciğerler un ile karıştırılır.
Sıvıyağ tavada iyice kızdırılıp un ile mantolanmış ciğerler yağa atılır ortalama 2-3 dk. kızartılıp yağdan alınır. Kağt havlu serili bir tepside fazla yağı çektirilir.
Patatesler küp küp doğranıp yağda kızartılır. Ciğer ile karıştırılır.
Servis için maydanozlar ince ince kıyılıp bir kaba alınır. Soğanlar piyazlık doğranarak maydanozlara ilave edilir. Tuz, sumak ve limon suyu ile karıştırılarak tamamlanır.
Servis tabağının ortasına soğan piyazı alınıp, kenarlarına patatesli ciğer karışımı paylaştırılır.
Sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet olsun..
7 yorum:
Çok severiiimm, bayılırım.
Ellerine sağlık canım ♥
Sevmez miyiz? Hem de bayılırız :) Ellerine sağlık ciğerparem..
Arnavut ciğeri olmasına gerek yok, ciğeri severim. Ama her zaman güzel bulunmuyor işte.
Ellerine emeklerine sağlık ciğerparem :D
Bizim evde de sakatatlardan sadece ciğer yenir diyebilirim. Ciğerinde tabii ki bu hali yani Arnavut ciğeri. Ellerine sağlık canım. Nefis görünüyor ve iştah kabartıyor.
eline sağlık tatlım başarılarınızın devamını dilerim
ben ciğer yiyemem ama sunuma bayıldım gerçekten.harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Çok sevdiğimdir hatta akşamdan kalanı sabah kahvaltıda soğuk soğuk yemesine bile bayılırım.CANIM ELİNE SAĞLIK AFİYETLER OLSUN.
Yorum Gönder