3 Kasım 2015 Salı

Karamelli Kurabiye


Merhaba..
Kurabiye severmisiniz? diye sorsam kimse hayır demez sanırım. Yemekten çok yapmak benim için zevk kurabiyeyi, ikram edecek insanlar oldukça etrafımda bende devam edeceğim inşallah :)
Uzun zamandır denemeyi istediğim bu kurabiyeyi geçenlerde yapma fırsatım oldu, en çok da kızım begendi ağzı burnu karamel sos oldu, pek de güzel oldu.
Kıvamı kurabiyeden çok browni tadında olan bu lezzeti denemenizi öneririm.

Malzemeler:
150 gr. tereyağı
Yarım çay bardağı kakao
1,5 su bardağı un
Bir çimdik tuz
1 su bardağından dört parmak eksik tozşeker
1 yumurta sarısı
1 pk. vanilya
2 çorba kaşığı süt
Üzeri için:
1 yumurta beyazı
Karamel Sos
Süsleme şekeri

Yapılışı:
Oda ısısındaki tereyağ ve şeker iyice çırpılır. Yumurta sarısı, süt, vanilya ve tuz eklenerek çırpmaya devam edilir.
Un elenerek karışıma eklenir ve iyice yoğrulur.
Elde edilen hamur streç filme sarılıp bir saat buzdolabında dinlendirilir.
Dinlenen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparılıp avuç içinde şekilendirilir. Ortası çukur yapılıp tepsiye sıralanır.
Tüm kurabiyelerin üzerine yumurta beyazı sürülüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk. pişirilir.
Kurabiye hamuru kabartma tozu içermediği halde yumuşak yapısından dolayı kabarıyor. Fırından çıkmadan 10 dk. önce elinizle çukurları düzeltebilirsiniz.
Fırından çıkıp soğuyan kurabiyeler servisten hemen önce çukurlarına karamel sos doldurulup, süsleme şekerleri ile bütünleştirilir. Servis edilir.

Afiyet olsun..

1 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Bir tavsiyem var beybi, hamurun içine küçük küpler halinde doğradığın üç paket karamelli çikolata ilave edip tekrar yap. Lakin bu sefer beni de çaya çayır :))

Ellerine emeklerine sağlık karamelim çikolatam :)