Merhaba..
Uzun süre dayanıklı kurabiyeler yapmayı çok seviyorum. Kavanozda saklayıp canımız istedikçe tüketmek çok iyi oluyor. Bugünkü Pastane Kurabiyeleri de uzun zamandır aklımdaydı, sevgili arkadaşım Zeymuran Cafee' nin meşhur tarifi..
Annem de böyle kurabiyeleri pek sever ve "benim sevdiğim tarzda şeyler yapmıyorsun" diye sitem eder :) Gümüşhane' ye döneceklerini fırsat bildim ve yolluk olarak börekle birlikte bir de bu kurabiyeleri hazırladım. Çok bereketli bir tarif, kalabalık misafir grubu ağırladığınızda kesinlikle yapabilirsiniz.
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı zeytinyağ
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
5 su bardağı un (250 ml. bardak..)
Süslemek için:
1 pk. bitter çikolata
Hindistan cevizi
Toz Antep fıstığı
Yapılışı:
Yumurtalar, şeker ve vanilya mikserle köpürene kadar çırpılır. Zeytinyağ eklenip çrrpımaya devam edilir.
En son kabartma tozu ve un elenerek eklenir kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğrulur.
Hazırlanan kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde yuvarlanır, tezgaha alınarak elle silindir şekline getirilip iki ucu birleştirilir. Yağlı kağıt serili tepsiye sıralanır.
Tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra kurabiyeler önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dk. pişirilir.
Fırından çıkıp soğuyan kurabiyelerin uç kısımları benmari usulü eritilmiş çikolataya bandırılıp Antep fıstığı veya hindistan cevizi ile mantolanır. Servis tabağına dizilir.
Afiyet olsun..
10 yorum:
şahane... eline sağlık.
Merhabalar, pastane kurabiyesi yada kuru pastanız çok leziz görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık. Not alıyorum deneyeceğim.
Saygılar.
Ellerine sağlık, pek güzel görünüyorlar.
sıvıyağla olmasıda harikaymış canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Ne kadar şık zarif görünüyor kurabiyelerin canım eline sağlık sevgili zeymuran cafenin de eline sağlık olsun afiyetle yiyin.Sevgilerimle..
Canım ellerine sağlık gerçekten tam pastane kurabiyesi olmuş sevgiler
Nefis görünüyor canım ellerine sağlık..Afiyetle..
bende çoook severim ellerine sağlık.
Tarifin zeytinyağlı olması çok artı,ellerine sağlık Deniz'cim.
Bu hamuru ben de denemek istiyorum, eski bir komşumuzun buna benzer bir tarifi vardı, kaybetmiştim ve zannedersem buna çok benziyordu. Görünce çok sevindim. Elinize sağlık. Çok hoş görünüyor ☺
Yorum Gönder