Merhaba..
Mevsimin en güzel, en tatlı, en sağlıklı turuncusü şüphesiz balkabağı. Bizim evde de çok sevildiğinden her hafta alıyorum pazardan tatlısını yapıyorum. Kek veya tatlılarda kullanıyorum. Sadece tatlı olarak değil çorbası da pek revaçta ama henüz denemedim.
Papatya' m ile zaman zaman aynı tarifi yapıp birlikte yayınlıyoruz. Geçenlerde "napıyorsun" diye sorduğunda "kabak tatlısı yaptım vereyim mi sanada" dedim. O da "bendede Balkabaklı Cheesecake var." dedi, sonra hadi sende yap beraber yayınlayalım diyince heyecanlandım tamam o vakit dedim. Cheesecake konusunda pek tecrübeli değilim ama Papatya' mın tarifi ile kötü olmaz dedim girdim mutfağa.
Sonuç pek bir güzel oldu elbette daha kabak püresi ile birleşmeden iki üç tane yedi benim minik fındığım. Bundan sonra sık sık cheesecake görebilirsiniz buralarda..
Papatya' mın elinden Balkabaklı Mini Cheesecake burada.. Onu da ziyaret etmeyi unutmayın.
Malzemeler:
400 gr. labne peynir
1 tepeleme su bardağı süzme yoğurt
1 tepeleme su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Taban İçin:
2,5 paket Torku yulaflı bisküvi
100 gr. margarin
Kabak Püresi için:
2 dilim kabak
1,5 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
Kabaklar dilimlenip tencereye alınır, üzerine toz şeker ilave edip ocağın altı yakılıp kısık ateşte kabaklar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir.
Pişen kabaklar sıcağı çıktıktan sonra robottan geçirilir.
Bisküviler robottan geçirilip bir kaba alınır. Margarin bir tavada eritilip bisküvilerle karıştırılır. Yoğrulur. Muffin kalıplarının tabanına pay edilip bardak yardımı ile bastırılır.
Cheesecake için; Labne peyniri, süzme yoğurt ve şeker karıştırma kabına alınıp çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenerek çırpmaya devam edilir. Portakal kabuğu rendesi ve un eklenip karıştırılır.
Tabanına bisküvi konulmuş muffin kalıplarına pay edilir.
Mini cheesecakeler bir tepsiye yerleştirilip önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.
Kabak püresi krema torbasına doldurulup fırından çıkıp soğuyan cheesecakelerin üzeri süslenir.
Buzdolabında 5-6 saat dinlendirilip servis edilir.
Afiyet olsun..
13 yorum:
İçini konulan şekeri saymazsak :P en sağlıklı tatlılardan biri bu minik fındıklar için :) En çok da onun beğenmesine sevindim ben.
Oh iyi ki yapmışız,ellerimize sağlık :)
papatyada gördüm sonra sana geldi canım.ikinizin kide harika olmuş.seninde ellerine sağlık.sevgiler.
Çok güzel görünüyorlar. Tam da mevsimi...
ellerinize sağlık...
Bir de Papatyam'a uğrayım ;)
Cok guzel gorunuyor, nefis olduguna da eminim. Ben de balkabagini cok severim, hatta pure yapip dondurucuya koyuyorum. Lazim oldukca her an elimin altinda. Keklere, pastalara bol bol kullanirim. Ikinizin de ellerine sglik. Sevgiler Denizcim...
Ellerine sağlık canım,enfes görünüyorlar.Kuzuya afiyet şeker olsun.Selam ve sevgiler..
Canım ellerine sağlık harikalar ve çok lezzetli oldukları belli balkabağı eminim harika yakışmıştır sevgiler
ellerinize sağlık nefis bir tarif olmuş bende yapmalıyım :)
Merhaba, bloğunuzu çok beğendim. Böyle bir bloğa sahip olduğunuz için sizi kutlamak isterim. Takip ettiğim bloglar arasında bloğunuzuda ekledim.
Ayrıca Sizi kendi bloğuma davet etmek istiyorum. oya örnekleri
Teşekkürler.
Nefis bir manzara,tam elimdeki kabak için tarif ararken buldum eline sağlık olsun...
ellerine sağlık seni takipteyim ben de bloğuma beklerim sevgiler :)
Görüntüsü çok güzel. Ne iyi etmişsiniz. Şimdi Papatya'ya da gideceğim.
İkinizin de ellerinize sağlık.
İyi seneler, sevgiler.
Tam mevsimine uygun bir cheesecake tarifi olmuş.Üzerine sonradan balkabağı koyuılması da aslında iyi. Ellerine sağlık,Deniz'cim.
Merhabalar,
Bal kabağı ne kadar kullanışlı değil mi:))) çok da severim her halini, Elinize sağlık.
Ben de sayfama beklerim sizi ziyarete ve katılırsanız çok sevinirim.
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...
Yorum Gönder