30 Ekim 2009 Cuma

Hindistancevizli Baton Kek


Dikdörtgen kek kalıbımı evvelki akşam aldım ve denemeyi hemenn dün gece yaptımm:) Sonuç mu? ...... görüntüde saklı..


Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
2 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı sıvıyağ
1 pk. kabartma tozu
2 pk. vanilya
Aldığınca un

Üzeri için:
1 pk. çikolata sos
1 pk. krem şanti

Yapılışı:
Karıştırma kabına alınan yumurtalar ve şeker 5 dk. kadar çırpılır.
Üzerine süt, yağ ve hindistan cevizi ilave edilip karıştırmaya devam edilir. Ayrı bir kapta elenen vanilya, kabartma tozu ve bir miktar un karışıma eklenir. Un ilavesi kek kıvamı gelene kadar devam ettirilir. Tahta kaşık veya spatula ile birbirine yedirilen malzemeler, yağlanmış unlanmış baton kek kalıbına dökülür. 175 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Kek fırında pişerken krem şanti çırpılıp buzdolabına kaldırılır. Çikolata sos tarifine göre pişirilip soğutulur.
Pişen kek soğuyup kalıbından çıkınca çikolata sos ile buluşturulur. 10 dakika bekledikten sonra krem şanti ile süslenir.
1 saat dinlendikten sonra servise hazırr:)
Çikolatalı kek tadında güzel günler dilerim hepinizee...

Afiyet bal şeker olsuunn:))))

Hiç yorum yok: