12 Ekim 2009 Pazartesi

Marmelatlı Kurabiye


YENİLESİ BİR KURABİYE KURABİYE CANAVARLARI İÇİN:)Marmelatlı Kurabiye


Malzemeler:
4 su bardağı un
1 yumurta
120 gr. margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
üzeri için:
marmelat
pudra şekeri
Yapılışı:

Un elenerek karıştırma kabına alınır. Ortası havuz şeklinde açılır. İçerisine; yumurta, sıvı yağ, yumuşamış margarin, yoğurt, kabartma tozu ve vanilya eklenir yoğurulur. Klasik mutfak tabiri olan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Oluşan hamur kurşun kalem kalınlığında açılır. Çay fincanı ile yuvarak yuvarlak kesilir. Yarısının ortası küçük kurabiye kalıpları ile kesilir. Yağlanmış fırın tepsisi üzerine altta kesilmemiş daireler, üstte kesilmiş daireler olacak şekilde yerleştirilip 175 derece fırında 15 dakika pişirilir. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri elenip kurabiye kalıplarıyla yaratılan oyuklara marmelat doldurulup ılık servis edilir.
Afiyet olsun :)