26 Ekim 2009 Pazartesi

Pudingli Kaplumbağa


Bu tarif çocuklara yönelik aslında çookk güzell ve ben bu tarifimle 41. porselendemlik çay saati etkinline katılıyorum ve sevgili yemekelişleri.blogcuya gönderiyorumm:) Güzel etkinlikler diliyorum kendisine..

Malzemeler:

500 gr. un
1 paket tozmaya
100 gr. margarin veya tereyağı
3 çorba kaşığı tozşeker
1 pk. vanilya
2 yumurta
1 tutam tuz
1,5 çay bardağı süt

İçi için:
1 paket çikolatalı puding
Yarım litre süt


Yapılışı:

Tüm malzemeler karıştırılıp hamur yoğrulur.
Çok yumuşak olursa biraz daha un ilavesi yapılabilir.
Elde edilen hamur üzerine nemli bir bez örtülerek 1 saat dinlendirilir.
Hamur dinlenirken, puding yarım litre süt ile pişirilir karıştırarak soğutulur.
Dnlenen hamur 5 dakika daha yoğrulur ve kaplumbağanın baş, kuyruk ve ayakları için parçalar ayrılıp kalan hamur merdane ile 40x60 ölçülerinde açılır. İçerisine puding yayılıp rulo yapılır ve 3 parmak kalınlığında kesilir, kaplumbağa kabuğu şeklinde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Baş için ayrılan hamur yuvarlanıp kaplumbağa başı şekline sokulur ve iki adet damla çikolatadan gözler yapılır, kabuğun uygun noktasına yerleştirilir, kaplumbağanın ayakları ve kuyruğu da tamamlanıp yerleştirildikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.

Fırından çıkan kaplumbağa iyice soğuduktan sonra yağlı kağıttan ayrılır ve servis tabağına alınır. Soğuk servis edilir.. Çocuklar bayılacak..

Hiç yorum yok: