Merhaba..
Yepyeni haftamız hayırlı ve bereketli olsun inşallah...
Bugün üçaylara kavuştuk, mübarek Receb-i Şerif' in ik gününü yaşıyoruz. Oruçluyuz Allah kabul etsin, razı olsun inşallah hepimizden..
Haftaya poğaça ile başlamayacaktım aslında ama belki sahurlarınıza hazırlamak istersiniz diye düşündüm, laf aramızda bu gece için bende yapacağım inşallah..
Börekleri, poğaçaları galeta unu ile kaplamayı seviyorum, çıtır çıtır oluşu çook güzel oluyor. Hala denemeyeniniz varsa muhakkak denesin derim kesinlikle memnun kalacaksınız..
Malzemeler:
1 çay bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 pk. kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2 adet yumurta akı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
4-5 su bardağı un
İç Malzemesi için:
3 adet haşlanmış patates
1 su bardağı kaşar peynir rendesi
Yarım çay bardağı süt
tuz, karabiber
Üzeri için:
2 yumurta akı
Galeta unu
Yapılışı:
Yumurta sarıları, süt, yoğurt ve sıvıyağ oğurma kabında karıştırılır. Üzerine kabartma tozu, karbonat, toz şeker ve tuz eklenip karıştırmaya devam edilir. Un yavaş yavaş eklenerek yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğrulur.
Hazırlanan poğaça hamuru sıcak bir yerde yarım saat kadar dinlendirilir.
İç malzemesi için; patatesler rendelenip süt ile karıştırılır. Kaşar peynir rendesi, tuz ve karabiber ilave edilerek iç hazır edilir.
Dinlene hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp arasına iç malzemeden konularak yuvarlanır. Yumurta akına bulanıp, galeta unu ile mantolanan poğaçalar yağlı kağıt serili tepsiye sıralanır.
Hamurun tamamı bu işlemden geçip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun..
4 yorum:
Eğer sen yapacaksan sahura bana da bir tabak uzatırsın artık :)
Bir dönem çok sık yapardım bu poğaçalardan, çok severim ben.Bazıları görünüşünden kurabiye zanneder almaz, poğaça o dediğimizde ikinciyi yerdi, hey gidi :))
Ellerine emeklerine sağlık canım.
Edilen dualar yapılan ibadetler kabul olsun inşallah,poğaça da çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Ellerine sağlık, nefis bir tarif . Şu an Amerikadayım,oğlanın yanında deneyeceğim, Deniz'cim.
Yorum Gönder