29 Haziran 2015 Pazartesi

Patatesli Unlu Börek


Merhaba..
Mutlu ve bereketli haftalar olsun inşallah..
Bugün iftara misafirim var bu seneki ilk davetim, heyecanlıyım, işim çok ama buradayım :)
Bugün soframda da yer alacak olan bu nefis börekleri Ramazan öncesinde hazırlayıp buzluğa kaldırmıştım, sizde bu nefis böreği önceden hazırlayabilir, ani misafir gelmelerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Tarif canım Papatya Prensesimden, kendisinin en meşhur tariflerindendir..

Malzemeler:
3 adet yufka
3 adet büyük haşlanmış patates
Yarım su bardağı lor peyniri
Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz ve karabiber
100 gr. margarin
2 çay bardağı sıvıyağ
Un

Yapılışı:
İç malzemesi için haşlanmış patatesler rendelenip, kaşar peyniri rendesi, lor peyniri, tuz ve karabiber ile harmanlanır.
Margarin eritilip sıvıyağ ile karıştırılır.
Temiz ve kuru tezgah üzerine bir yufka serilip iyice yağlanır, yağlama işlemi önemli çünkü az yağlandığı takdirde börek kuru olabiliyor.
Yağlanan yufkanın üzerine eşit şekilde un elenir, yufkanın alt etek kısmına patatesli peynirli iç malzemeden konulup sağından ve solundan iki parmak içe katlanır. Sıkıca rulo yapılıp dört parmak eninde dilimlenir. Hazırlanan börekler yağlanmış tepsiye dizilip diğer yufkalar için de aynı işlem uygulanır.
Hazırlanan böreklerin üzeri için kalan yağa çok az su ekleyerek karıştırılır ve böreklere sürülür.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun..



4 yorum:

Tülin AKIN ATEŞAL dedi ki...

Ellerine sağlık Denizcim bende unlu sirkeli peynirli yapıyorum bunu da deneyeceğim sevgiler,hayırlı ramazanlar...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Bu börek bizim ailede bir efsane! Bloglarda ise herkesin kendi buluşu :D Hahaahah (yersennn)

Ellerine emeklerine sağlık kalbimin kurabiyesi..

zeymurancafee dedi ki...

çıtır çıtır nefis bir börek, ellerine sağlık canım sevgiler.

Adsız dedi ki...

merhaba

iç harcı koyup dilimledikten sonra doğruca buzluğamı atacağız.Herhangi birşey yapacakmıyız.
Teşekkür ederim.
Şeyda