7 Temmuz 2014 Pazartesi

Sebzeli Güveç


Merhaba..
Birkaç gündür paylaşımlarıma ara verdim, çünkü çok sevdiğimiz iki ablamızın annelerini Sıdıka Teyzemizi kaybettik, Rabbim günahlarını affetsin, kabrini pürnûr eylesin, amel defterini sağ elinden almayı nasip etsin, cenneti ile müjdelendirsin inşallah..
Her vefat bizler için "erken" olsa da, isyan etmeden kabul etmeli bir gün kendimizinde Allah' ın Rahmetine kavuşacağımızı unutmamalıyız..
Her an ölecekmiş gibi ibadet edip, hiç ölmeyecekmiş gibi çalışalım..
Bu mübarek günleri kendimize milad kabul edip Rabbimizin yasakladığı herşeyden uzak duralım..
Rabbimiz! bizi salih kullarından eyle, huzuruna imanımızla çıkmayı nasib eyle, günahlarımızı affet, tekrar hataya düşürtme, evlatlarımızı yüreklerinde iman ve Allah korkusu taşımayı öğretmeyi nasib eyle, mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine oruç ve diğer ibadetlerimizi kabul eyle, yanlışlarımızı affeyle...
Âmin..


Her ne yaşarsak yaşayalım hayat öyle böyle devam ediyor, mübarek Ramazan ayının 10. gününe oruçluyuz bugun, iftar sofralarınızı şenlendirecek güzel bir tarifim var sizlere...
Güveçte pişen yemekleri tencere yada fırın yemeklerine tercih ederim her zaman, lezzeti, kokusu her zaman başkadır nihayetinde. Bu Ramazan da evimizin yakınındaki pide fırınını arşınlıyor eşim, mis gibi yemekler pişip geliyor hamd olsun..

Malzemeler:
750 gr. dana bonfile
2 adet kuru soğan
2 adet patates
2 adet domates
2 adet köy biberi
2 adet kabak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı minicik doğranmış iç yağı
Tuz, karabiber
1 su bardağı su

Yapılışı:
Etler ince uzun doğranıp bir kenarda bekletilir. 
Patates, kabak, biber, kabukları soyulmuş domatesler küp küp doğranır, patlıcanlar alaca soyulup doğranır.
İç yağı güvecin en altına yerleştirilip, üzerine soğanlar piyazlık doğranıp ilave edilir. Daha sonra etler konularak tuzlanır. 
Sırasıyla patates, patlıcan, kabak, biber ve domatesler de güvece yerleştirilir.
Çok az sıvıyağda salçalar kavrulup üzerine 1 su bardağı su eklenir. Kaynatılır. 
Elde edilen salçalı su güvecin üzerine gezdirilip tuz ve karabiber serpilir.
Üzeri folyo ile sıkıca kapatılan güveç tercihen pide fırınında öyle bir imkan yoksa ocakta ağır ateşte pişirilir. 
Sıcak sıcak servis edilir. 

Afiyet olsun..



7 yorum:

Pumpulininmutfagi dedi ki...

Güzel dualarına amin diyorum Denizcim
Sıdıka Hanıma da Allah rahmet eylesin yeri mekanı cennet olsun
Sebzeli güveç benim favori yemeklerimdendir
Ellerine sağlık
Sevgilerimle:)

Tülin AKIN ATEŞAL dedi ki...

Denizim güzel kardeşim ellerine sağlık bereketli bol sofralarınız olsun...bizde çok severiz güveci...dün yedik hatta...enfes görünüyor senin güveç de...teyzemize rabbim rahmet ve mağfiret eylesin....hepimizin sonunu hayırlı kılsın...hayırlı iftarlar,prensesi öperim...

nursevincelezzetler-yemek tarifleri dedi ki...

canım bizde perşembe günü komşumuzu kaybettik. Hepside nurlarda yatsınlar. ALLAH TAKSİRATLARINI Afetsin.
Sebzeli Güveç Yemeğin çok lezzetli belli. Afiyetler olsun ve ellerine sağlık.

mutfagabuyrun dedi ki...

teyzeye ALLAH tan rahmet diliyorum canım.mekaı cennet olsun.yemek sunum harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

Turuncu Tatlar dedi ki...

eline sağlık canım ellerine sağlık bugün bizim menüde de bu vardı ;)

muko dedi ki...

kocaman bir aminnnnnn
Allah rahmet eylesinnnn

güveçte her şey bi başkadır zaten dimi
elien sağlık denizim harika gç
örünüyor

aylinden denemeler dedi ki...

Öyle hayat devam ediyor işte :(
Mekanı cennet olsun
Ellerine sağlık canımm