Merhabalar:)
Güzel memleketimizde kadınlar bahçeden özenle toplar minicik bamyaları.. Sonra kocaman yorgan iğneleri ile iplere dizerler kuruturlar kızgın yaz güneşinde..
Sonra kıs geliiirrr o özenle dizilmiş bamyaları yemeye gelir sıra:))
Mis gibi bahçe kokan bamyaların tadına doyulmazz:))
Bugün sizlerle nefis bamyamı paylaşmak istiyorum:) Hergün pasta kek olmaz dimi ya:) Tarifteki bamya miktarı az gelmesin kocaman bir tencere oluyor:)
Malzemeler
100 gr. kuru bamya
1 lt. sıcak su
1 dilim limon
250 gr. kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı salça
Aldığınca sıcak su
Tuz,karabiber
Yapılışı:
Bamyalar öncelikle elekten ovalanarak geçirilip sıcak suda limonla yarım saat haşlanır. Haşlandıktan sonra iplerinden yavaşça çıkarılıp bir kenarda bekletilir.
Etler bir tencerede sotelenir, suyunu salıp çekince yemeklik doğranmış soğanlar eklenip kavrulmaya devam edilir. Üzerine salçası eklenip tuzu ve karabiberi ve sıcak suyu eklenerek kaynatılır ve bamyaları ilave edilip etler pişene dek kısık ateşte pişirilir..
Afiye bal şeker olsun:)
26 yorum:
Bende bayılırım kuru bamyaya ellerine sağlık.. Uygun bir vakitte deniyeceğim.. Sevgiler..
bizim buralardada aynı şekilde kuruturlar canım.en sağlıklısıda bu değilmi zaten.ellerine sağlık.harika olmuş canım.öpüyorum.
Konyada çorbasını yaparız nefis olur ellerine sağlık denizciğim.Sevgiler
pek çok kişi bamyayı pek sevmez ama ben öylemi sevmek ne kelime bayılırım birde bol limonlu hmmmm nefiis ellerine sağlık
Canim cekti valla,ellerine saglik
CANIMCIM, İLK ÖNCE "RABBİM EŞİNLE SANA, İKİ CİHAN SAADETİ NASİP ETSİN İNŞAALLAH"..AMİN .. DİYE DUA EDEREK BAŞLAMAK İSTİYORUM. ZİRA BİZ GÖRÜŞMEYELİ KENDİ EVİNİN HANIMI OLMUŞSUN :) EŞİN NE ŞANSLIKİ SENİN GİBİ MAHİRE VE ŞEKER BİR KURABİYEYLE EVLENMİŞ :) RABBİM İKİ CİHANDADA SİZİ AYIRMADAN BİR YSTIKTA BAHTİYAR EYLESİN İNŞAALLAH.. AMİN
BU GÜZEL TARİFİN VE YORUM YAZAMADIĞIM DİĞER TÜÜÜM GÜZEL TARİFLER İÇİN ELLERİNE EMEĞİNE SAĞLIK DİYOR VE GÜZEL YANAKLARINDAN ÖPÜYORUM..TEKRAR BURDA OLMAK ,SİZLERDEN HABBERDAR OLMAK ÇOK GÜZEL.. GÜZELLİKLERDE GÜZELLİKLERLE BULUŞMAK DİLEĞİ İLE...
Selam Denizim ellerine sağlık nefis olmuş bamyacıklaın:)afiyetle yiyin canım
Konya mızda da aynı şekilde minicik kuru bamyalar sofraların özel günlerin hatta düğünlerin olmazsa olmazıdır ki bende çok severim ekşili offff canım çekti kıss:))
sağlıkla kal sevgiler
Ellerinize sağlık bamya harika görünüyor, afiyetler olsun.sevgiler..
Canım,
ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Bayılırım bu tada. Yazın arı gibi çalışanlar kışında bu güzelliklere kavuşuyorlar.
Sevgiyle kal.
Bıcırığım şükür girdim sayfana bam
ya herika görünüyor ellerine sağlık
öpüyorum.
ne güzel oralarda direk kendi kuruttuğunuz bamyaları kullanıyorsunuz. bende çıktığında organik marketten alıyorum. çok lezzetli oluyor etli etli:) Ellerine sağlık canım:)
Denizcim bayılırım bamyaya, tazesine de kurusuna da:)..Ellerine sağlık nefis görünüyor.
Çook öptüm..
Sevgiler:).
aslı
Ben de senin gibiyim canım bir kaç zamandır. Doğru düzgün kimsye yorum da bırakamıyorum. Bir gaflet var üzerimde bakalım hayırlısı. Bamya'nın kurusunu hiç yemedim ama tazesine bayılırım. Ellerine sağlık canım. Bu yemeğinde çok lezzetli olmuştur eminim.
En sevdiğim sebzedir desem inanırmısın.Kuru bamyayı da çok severim ama ben hep akşamdan ıslatıyorum nedense?Elekten ovalayarak geçirmeyi de hiç duymamıştım.Çok sık yapmadığım için herhalde.Çoğunlukla derin dondurucuda sakladığımızdan kuru bamyayı da unuttuk.Ellerine sağlık.Sevgiler:)
mmmmm süper.ellerine sağlık.mis gibi.olsa da yerdim şimdi.
bamyaya ba-yı-lı-rım. hele de kuru bamyaya. pişerken çıkan o koku beni cezbeder. acaba varmıdır başka benim gibi kuru sebzelerin kokusunu seven?
ellerine sağlık denizim. gönlümü bir kez daha fethettin...
şifalar olsun yarasın inşallah, maalesef benim aram bir türlü olamadı:( sevgiyle kal canım
Oncelikletebrikederimdeniz. Allah bir yastikta kocamak nasipetsin. Bendebayilirimbamyaya:)) ellerinesaglik...
nefiiis bayılırım resime bakarken yutkundum hatta bir ara yazamadım ekşi ekşi tadı geldi damağıma ımmm
ellerine sağlık canımcım:)
canıım ne çok severim bamyayı..eskiden hep kuru bamya alır yerdim.şimdilerde dondurucuya atıyorum ama kuru bamyanın tadı da başka...
ellerine sağlık.nefis görünüyor:)
Kuzummmm, ablasının tatlı kurabiyesi :)) Gelmişsin, hoşgelmişsin canımın içi fıstığımmm..
Bu bamya var ya bizim orda düğünlerde yapılır, bol karabiberli ve limonlu öyle severim ki.. Ellerine sağlık datlımmm..
Denizim kalp kalbe derler ya böyle bir şey herhalde.
Daha önceki akşam konuşmuştum.Rahmetli anacım çok yapardı bu nefis lezzeti.
Uzunnn süredir yapmadım,yapayım bloğa da yazayım diye.
Bugün sayfanı açtım ne göreyim.Kuru bamyaaa:))
Valla bu kadar olur.
Ellerine sağlık canım.Şöyle suyuna bandıra bandıra yemek istedim bu nefis yemeği:)
Sevgiler...
Bamyaya bayılıyorum. Yazın alıp hazırlar buzluğa atarım kışında yerim :) Ama şu kuru bamyayı hiç denemedim, çok da merak ediyorum. Ellerine sağlık canım.
bamyayı kaşıklamaya geldimmm.
Sevgili Deniz, bu bamya yemeğini çok severim.
Çankırı'da özellikler Ramazan davetlerinde tatlıdan sonra servis edilir.
Çok güzel olmuş, ellerine sağlık.
Sevgiler, canım.
Bayılırım bamyaya ellerinize sağlık.
Yorum Gönder