15 Nisan 2015 Çarşamba

Zerdeçallı Tavuk Kavurma


Merhaba..
Tavuk etinin bulunduğu yemekler hem pratikliği hem de lezzeti sebebi ile mutfaklarımızın en çok tercih edilen ürünlerinden. Bizim evde de kızım özellikle çok sever ve yer. ende sık sık çeşitli şekilde hazırlarım.
İşte bugün zerdeçal ile buluşturduğum ve çok ahenkli bir tad yakaladığım tavuk kavurmam sizlerle..

Malzemeler:
500 gr. kemiksiz tavuk göğsü
2 adet kuru soğan
Yarım su bardağı domates püresi
1 çay kaşığı zerdeçal
Tuz, karabiber, tatlı kırmızı toz biber
Sıvıyağ

Yapılışı:
Tavuk etleri parmak parmak doğranıp vok tavada çok az sıvıyağ ile sotelenmeye bırakılır. Soğanlar piyazlık doğranıp suyu çekilen tavuğa eklenir, kavrulur..
Domates püresi de tavuklu karışıma ilave edilip, tuz, karabiber, tatlı kırmızı toz biber ve zerdeçal ile buluşturulan tavuklar kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Sıcak sıcak servis edilir.

4 yorum:

Çağnur Işır dedi ki...

Eline sağlık canım, ben de aynı tarifi köriyle yapıyorum. Zerdeçal da eminim nefis olmuştur. Kanserden korunmak için de zerdeçal çok tavsiye ediliyor..Sevgiler..

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Aa öyle deme şimdiki tavukların lezzeti yok,kemikleri de kırılıyo :D Of ya :))

Ben de tavuk ve sağlık yazısı yazmışken, bu tarif bana pas atmışsın gibi güzel oldu :)

Pek leziz görünüyor yahu, tabaktan alıp ekmek arası yapasım geldi, ellerine emeklerine sağlık kalbimin kurabiyesi.

Feray kaygısız dedi ki...

Tavuğu çok severim, çok güzel görünüyor, ellerine sağlık canım.

aylinden denemeler dedi ki...

ben tavuğu her hali ile sevenlerdenim ellerine sağlık :)