28 Mart 2016 Pazartesi

Biscuits Tereyağlı Minik Ekmekcikler


Merhaba;
Kahvaltı sofralarını çok seviyorum, etrafımdaki insanlar da çok seviyor. Bazen ailemle, bazen komşularımla, bazen arkadaşlarımla, bazen çekirdek ailemle, bazen de kızımla anne kız kahvaltı sofralarımız oluyor. 
Ağırlıklı olarak kahvaltıya odaklandığımızdan sürekli kahvaltılık tarifler arayışında oluyorum. Papatya' m türlü türlü sofralarında minik minik ekmekciklere defalarca yer vermişti. Nihayet kızımla bir hafta sonu anne kız kahvaltısı hazırlayalım dedik ve kahvaltımızı bu minik ekmekciklere lezzetlendirdik. Şimdiye kadar yapmadığıma pişman oldum mu? Kesinlikle :)

Malzemeler:
2,5 su bardağı un
Yarım su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
1 paket instant maya
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
100 gr. oda sıcaklığında tereyağ
1 tatlı kaşığı sirke
1 su bardağı sulu çırpılmış yoğurt

Yapılışı:
1,5 su bardağı un ve kalan toz malzemeler yoğurma kabına alınıp karıştırılır. Tereyağ ve sirke toz karışıma ilave edilip el yordamıyla karıştırmaya devam edilir. Kalan un ve yoğurt eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. 
(Kıvamda unda una fark olabilir demiş Papatyam, dediği gibi de oldu ben yarım bardak daha un ilave ettim)
Fırın 180 dereceye ayarlanıp ısıtılır. 
Hazırlanan hamur unlanmış tezgahta 1 parmak kalınlığında açılıp büyükçe bir kalıp veya bardakla kesilerek fırın tepsisine sıralanır. Hamur bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. 
Isınan fırın kapatılıp tepsi sıcak fırına verilir ve 6 dk. tepsi mayası yapılır. 6 dk sonrasında fırın tekrar çalıştırılıp ekmekcikler hafif kızarana kadar pişirilir. 

Afiyet olsun..


4 yorum:

audrey dedi ki...

kesinlikle deneyeceğim bunu çok beğendim..

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Hacı,ben bir şeyi tekrar tekrar yapın diyorsam sonunda niye geç yapmışım diye pişman oluyorsun hep. Sakal mı bırakayım nedir yani? :D

Ellerine emeklerine sağlık canımıniçisi.

ebru dedi ki...

canım benim bu ekmekleri bende deniycem çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık.

tat yemek dedi ki...

çok leziz tatlar emeğine sağlık