12 Kasım 2012 Pazartesi

Hindistancevizli Pufidik


Soğuk ve yağışlı bir Gümüşhane sabahından merhabalar:)) Gümüşhane mi? diyenler vardır aranızda:) Evet Gümüşhanedeyiz artık kızımız kısmetiyle geldi eşim sözleşmeli olan memuriyetini kadroya çevirdi çok şükür:) Atama yerimizde tercihlerimiz arasında olan Gümüşhane:) Anneciğimin yanındayım yine:)
Canım papatyam biricik Elif Nisa' mın doğumunu haber etmiş sizlere buradan.. Hayatımın her anında yanımda olan kardeşim saydığım canım Papatyama teşekkür ediyorum birkez daha:) Biz çok iyiyiz çok şükür:) Perşembe günü küçük kurabiyem bir aylık olacak maşallah sübhanallah büyüyor günden güne.. Rabbim dileyen herkesi hayırlısı ile evlat sahibi yapsın, bu bambaşka tarifi mümkün olmayan bir duygu :)
Vesselam bu kadar ara yeter dedim hayatımızın yeni düzenini kurduk nede olsa dönmeli artık bloğa:)
Tebrik eden tüm arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyor, tarifime geçiyorum :)
Dr. oetker vanilin paketinden öğrendiğim, berbat fotoğraflılar listesinden bir tarif yepyeni fotoğrafı ile sizlerle:)

Malzemeler:
4-4,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı pudra şekeri
250 gr. margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı

Üzeri İçin:
1 yumurta akı
Çilek reçeli
Hindistan cevizi

Yapılışı:
Un ve kabartma tozu elenerek yoğurma kabına alınır, pudra şekeri, vanilin, hindistan cevizi eklenerek karıştırılır ortası havuz şeklinde açılır, margarin, sıvıyağ ve yumurta sarısı eklenerek iyice yoğrulur.
Elde dilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanarak şekillendirilir ve yağlı kağıt serili tepsiye sıralanır.
Üzerlerine yumurta akı sürülüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 derece pişirilir.
Fırından çıkıp soğuyan kurabiyelerin üzeri önce reçele sonra hindistan cevizine batırılarak mantolanır ve servis tabağına sıralanıp tercihen bir gece bekletilip servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun :)



23 yorum:

Lezzet sarayı dedi ki...

Denizcim ellerine sağlık kurabiyelerin nefis olmuş.Elif Nisa hanıma gelince hoş geldi yeni dünyasına papatya haber verince nasıl sevinmiştim anlatamam anne olmanın nasıl bir şey olduğunu biliriz çoğumuz.senin de o duyguları tatman yaşaman çok güzel Rabbim inşallah hayırlı bir evlat olarak büyütmenizi nasip eder uzun ömürler verir. blog dünyasına adım attığımdan beri seni kendime çok yakın hissetmişimdir aynı yaşta olmamızdan mıdır,yoksa senin çok candan olmandan mıdır bilemedim(heralde ikiside)Elif hanımı benim için öp,kendine de iyi bak...

ihlamurcum dedi ki...

Tekrar tebrikler,Deniz'cim.Umarım sağlıkla,keyifle bebişini büyütürsün.Dünyanın en keyifli olayı,tadını çıkar.Bu arada blogunu ve bizleri de unutma, kurabiyeler nefis gözüküyor.Eline sağlık.

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

ailen ve bebğinle birlikte güzel günler seninle olsun inşallh denizciğim :) bebeğini ve seni öpüyorum...

mutfagabuyrun dedi ki...

canım benim hoşgeldin.tekrar gözünaysın.bebişe sağlıklı mutlu uzun bir ömür diliyorum.kurabiyeler nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

Unknown dedi ki...

Denizcim tekrar hayırlı olsun prensesin:)
Hep mutluluklar getirsin inşAllah..
Eşine de hayırlı olsun diyorum:)
Herşey gönlünüzce olsun..
kurabiyelerin harika!
Ellerine,emeğine sağlık..
Öptüm sizi:)

Melike - Habibe dedi ki...

Denizcim öncelikle güzel kızın analı babalı sağlıklı büyüsün inşallah gözünüz aydın :) eşininde memuriyeti,yeni eviniz yeni şehriniz hayırlı olsun kurabiyelerinde çok güzel bi tane alabilirmiyim çayımın yanına :)

Unknown dedi ki...

KURABIYELER SÜPER OLMUŞ ELLERİNE SAGLIK.YENI EVINIZDE BEBEŞİNLE GÜZEL GÜNLER DİLİYORUM.

Unknown dedi ki...

Denizciğim,

Ne güzel haberler bunlar böyle. Öncelikle hoşgeldin diyorum minik kızına. Eşinin işi de hayırlı olsun. Mutluluğunuz kat kat artsın inşallah.

Sevgilerimle

birincisin dedi ki...

Çok yakınımdasın:)2 saat var aramızda:)Tebrik ediyorum,hayırlı evlat olur inşallah.Bebeğine sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum. Pufidikler,nefis görünüyor..Ellerine sağlık:)Selam ve sevgiler:)

birincisin dedi ki...

Sevgili Deniz şablonumu değiştirirken ,ana sayfadan izlediklerimde bir sorun oldu,seni oradan izlemeye tekrar alamayınca izleyici listenden çıkıp tekrar izleyicin oldum. Bu şekilde ana sayfama ekleyebildim yeniden:)İzleyici gadgetinde adımı önde görünce şaşırma sebebi bu:))Sevgiler:)

Unknown dedi ki...

Kuzucuk gelmiş minik kuzusuyla :)) Hoşgeldin ablasının gülü.. Yerim ben bu pufidikleri pek güzeller..

Gözünüz aydın, hayırlı uğurlu olsun Gümüşhane hayatınız canım Denizim.

Oh oh Gümüşhane'de bol bol köme yersin sen şimdi :))

Saglıklımutfak dedi ki...

Ablacım Allah analı babalı büyütsün. Haberi aldığım gün seni aradım ama telefonun kapalıydı. Her şey hakkınızda hayırlı olsun Minik kurabiye hanımı da koklarım ;) sevgiler

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
öncelikle ellerine sağlık. Nefis görünüyorlar.
Hem işiniz hem atamanız hayırlı olsun. Kuzucuğun gerçekten kısmetiyle gelmiş.Babacığını da anneciğini de özlediği şeylere kavuşturmuş.
Yerim ben o şirineyi. Maaş-Allah diyorum. Hepinize sağlığın, huzurun, mutluluğun olduğu günler diliyorum.
Sevgiyle kal.

sibelyalcincom dedi ki...

Gözleriniz aydın olsun Rabbim sağlıklı sıhhatle sevdikleriyle büyütsün inşallah:) Bizim içinde küçük hanımı kokla:) sevgiler

Duygu dedi ki...

Denizcim seni ve esini cok tebrik ediyorum. Kuzucuguna uzun, saglikli, guzel bir omur diliyorum. Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Bıcırığım gözünüz aydın çok sevindim.
Prensesim şanslı geldi daim olsun inşallah.Kurabiyeler nefis ellerine sağlık öpüyorum...

LeylaK dedi ki...

taze anne, sağlkla büyüsün inşallah evlatcığın...evet haberi gördük, ama ben gelmeni bekledim tebrik etmek için :) Allah sağlık versin...diğer güzel haberler için de hayırlı olsun diyelim. Ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

Tatlım bendeki kayıtlı telefonundan seni o kadar çok aradım ki hep kapalı hep kapalı.. doğumdan öncede, sonrasında da hatta bayramda da hep aradım ama bir türlü ulaşamıyorumm :((

Unknown dedi ki...

canımm hoş geldin özlemiştik seni, ama meraklı bir bekleyişti bizimkisi. biliyorduk ki küçük adaşım durmaz durdurmaz. zamanını o alır, sen iyileşmeye başlarsın. Suphanallah diyorum onun ve senin için. Tarifini de unuttum sanma, yine güzel bir tarif. boşver fotoyu tadı güzel olunca o yetiyor. Bu arada işiniz için de sevindim canım. Bebişler böyle kısmetiyle geliyor. Hele de kız bebekler pek bir kısmetli oluyorlar. çok öpüyorum canım. tekrar hoşgeldin.hoşgeldiniz :)

nuralp dedi ki...

Deniz'cim, Allah analı babalı büyütsün yavrunuzu. İşinizde hayırlı olsun. Çok sevindim sizin adınıza. Minik kızını en sevdiğin yerde ve en sevdiklerinle birlikte büyüteceksin ne güzel. Allah daim etsin inş. Öpüyorum canım, sevgiler...

NzlGl dedi ki...

Herzaman şansınız, bahtınız hep açık olsun Denizciğim, sevgilerimle

PAPATYA PRENSES dedi ki...

dımdımdımdımdımdımdımdımdım :))

PAPATYA PRENSES dedi ki...

içimden dımlamak geldi napim :)

kurabiyeler şahane, haberler şapşahane.. sen şahane ben şahane.
daha ne olsun ayollll