28 Haziran 2013 Cuma

Sütlü Mısır Ekmeği

 Günaydın sevgili dostlar !
Pırıl pırıl bir Cuma sabahından selamlar herkese..
Birçoğunuzun bildiği üzere Seramitok firması bloggerlara ulaştı ve gönderdiği ürünleri ile tarifler hazırlamamızı istedi. Bizler de hemen işe koyulduk. Arkadaşlarımı izliyorum da çalışmalar oldukça hummalı :)
Bende Tariflerimizi paylaştığımız Seramitok İle Lezzetler sayfasına yazdığım ilk tarifim olan Mısır Ekmeğimi sizlerle paylaşmak istedim bugün..
Ekmek evin bereketidir. Ekmeğimizi bol bol evde pişirmeye gayret edelim, tabii şartlar elverdiği sürece..
Karadeniz için özel bir yeri olan mısır ekmeği özellikle balık sofralarında vazgeçilmezimiz..
Buyrun tarife;

Malzemeler:
3 su bardağı mısır unu
2 su bardağı bugday unu
2,5 su bardağı süt
1 paket instant maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı:
Mısır ve bugday unu yoğurma kabına alınıp, tuz ile harmanlanır.
Ortası havuz şeklinde açılıp maya, şeker ve sıvıyağ eklenir. Azar azar süt ilavesi ile yumuşak kıvamlı ekmek hamuru yoğrulur.
Hamurun üzerine nemli bir bez örtülerek tercihen güneş ışığı alan bir yerde 1,5 saat dinlendirilir.
Dinlenmenın sonunda tekrar kısa süreli yogrulan hamur tabanını "Yağlamadan" seramitok büyük boy börek tepsisine yerleştirilir ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir..

Afiyet olsun :)
,

12 yorum:

sefertasi tarifleri dedi ki...

günaydın canım,kahvaltıya alabilirim, nefis görünüyor ellerine sağlık :)

ebru dedi ki...

Canım pek severim mısır ekmeğini. Sıcakken üzerine tereyağ ve salça sürüp yemesi hımmm. Ellerine sağlık bir tanem. Seni ve pıtırcığı öpüyorum.

yersofrasi.org dedi ki...

Mısır ekmeğini sıcak sıcak yemek ne güzel olur. İnsanın ekmeğini kendisi yapması gibi güzeli var mı? Emeklerine sağlık canım. Ayrıca seramitok ürünlerini de merak ettim doğrusu.Seramik tavalar kullanıyorum ama fırın kaplarını hiç denemedim. Tavası kadar memnun edicidir eminim.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

çorbayla da pek güzel olur bak canım çekti. ama yok ben yine ayranın yanına alayım :)

ellerine sağlık kuzum

Nursevin Sönmez dedi ki...

ellerinize sağlık. mısır ekmeğini bizde severiz. :) yalnız söylemeden edemiyeceğim KASTAMONU Yöresinin Çarşaf bağı dikkatimi çekti..

derya SEZGİN dedi ki...

Canım ellerine sağlık uzun zaman oldu
mısır ekmeği yapmayalı,sevgiler...

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

Nursevin,
Ben aslen kastamonuluyum ve bağımız meşhurdur bilindiği üzere, yalnızca çarşafa değil salon takımlarına, havlulara evde kullanılabilecek her türlü aksesuara uygulanmakta çok teşekkür ederim farkındalığın için :)

Nursevin Sönmez dedi ki...

dENİZ HANIMCIĞIM Bloğumun hakkında kısmına bakarsanız ve benim son yerel kanalda ki tv çekimimi izlerseniz:)) kastamonuyla ne kadar ilgim var tanık olursunuz :)) çok sevindim.. Hemşeri sayılırız.

Seda Yazıcı dedi ki...

canım mısır ekmeğini eşim çok sever ,yoğurtla beraber çok tüketir ,ne güzel bir tarif not ettim en kısa zamanda deneyeceğim ,bebiş nasıl buarada :)öpüyorum kuzuyu

Fatma Damyan dedi ki...

Canım ellerine sağlık. Ben de çok seviyorum mısır ekmeğini. Lezzeti kokusu çok farklıdır nefis olur...
Sevgiler...

the bircan dedi ki...

COK NEFFFIS BIR SOFRA OLMUS :d

ihlamurcum dedi ki...

Mısır ekmeğini bende fırından çıktıktan sonra sıcakken çok seviyorum,Deniz'cim.Nefisss