25 Aralık 2013 Çarşamba

Paçanga Böreği


Merhaba :)
Blog arşivimde muhakkak bulunması gereken lezzet klasiklerinden paçanga böreği bence, bu yüzden sırf bloğum için hazırladım ve fotoğrafladım :) Buraları çok ihmal ettik lezzetlerle renklendirelim değil mi ama..
Fazla uzatmadan tarifime geçiyorum.. Birde söylemeden edemeyeceğim yanımda olan desteklerini belirten herkese çookk teşekkür ediyorumm :)

Malzemeler:
2 adet yufka
Pastırma
Kaşar peyniri dilimleri
Domates dilimleri
Üzeri için: Galeta unu ve yumurta akı
Kızartmak için; sıvıyağ

Yapılışı:
Yufkalar tezgah üzerinde 4 parçaya kesilip birbiri üstüne konulur.
Her bir yufka üçgenine domates dilimi, kaşar peyniri ve pastırma konulup sarılır.
Her bir börek önce yumurta akına sonra galeta ununa bulanarak kızgın yağda kızartılır. Sıcak sıcak servis edilir.

Afiyet olsun..

5 yorum:

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık mis gibi görünüyor sevgiler...

Gönülünce dedi ki...

Offf içinden kaşar nasılda eriyip akmış nefiss...Ellerine sağlık canım...

meri dedi ki...

benimde çok sevdiğim bir lezzet ellerine sağlık

nursevincelezzetler-yemek tarifleri dedi ki...

ELLERİNE sağlık çok haklısın bloğ arşivind ebulunmalı pçanga böreği. Bende farklı fırında pişirileni yapmıştım.. Fkat bu şekildede yapmak gerek..

Çağnur Işır dedi ki...

Görüntü mükemmel. Sen de benim gibisin. Söz konusu blog olunca tarif de ona özel olmalı degil mi ama?:))