Bu mübarek ve kutlu güne erişmenin mutluluğu içindeyim..
Dünyaya ve tüm alemlere rahmet olarak gelen kıymetli Peygamberimiz Hz. Muhammed Salallahü Aleyhi Vessellem' in doğum günü, Mevlid (veladet) Kandilimiz Mübarek Olsun..
Sevgili Peygamberimiz' in doğduğu bu güzel gün başka aydınlık, başka bereketli hamd olsun..
O' na layık bir ümmet olabilmek için gayretimiz, inşallah şefaatine erişir, gölgesine sığınanlardan oluruz. Bu mübarek günde O' na bol bol selavat getirerek tesbih edebilir, O' nun ve ebediyete göçmüş tüm ümmetinin ruhuna Yasin-i Şerif okuyabilir, kaza namazları kılabiliriz. Tüm bu ibadetler aracılığı ile inşallah O' na bir kum tanesi kadar yaklaşabilir, merhametine, şefaatine erişebiliriz.. (Amin)
Rabbimiz Kuran-ı Kerim' de ne güzel müjdelemiş Peygamber Efendimizi..
"Size kendi aranızdan öyle bir Peygamber geldi ki zahmete uğramanız ona ağır gelir.Kalbi üstünüze titrer, müminlere karşı pek şefkatli ve merhametlidir.
Tevbe Suresi, 128
" De ki: "Ey insanlar! Ben sizin hepinize Allah tarafından gönderilen Peygamberim. O ki, göklerin ve yerin hakimiyeti O'na aittir. O'ndan başka ilah yoktur. Hayatı veren de, ölümü yaratan da O'dur.Öyleyse siz de Allah'a ve O' nun bütün kelimelerine iman eden o ümmî Nebîye, o Resule inanın.Ona tâbi olun ki doğru yolu bulasınız."
Araf Sûresi, 158
Araf Sûresi, 158
"Nitekim, size âyetlerimizi okuması, Sizi tertemiz hale getirmesi, size kitap ve hikmeti ve bilmediğiniz nice şeyleri öğretmesi için sizden birini elçi gönderdik."
Bakara Suresi, 151
Bakara Suresi, 151
Bu mübarek günde evimizi bereketlendirmek adına hepimiz helvalar, lokmalar yada kandil simitleri yapıp komşularımıza, sevdiklerimize dağıtır, mutluluklarımızı çoğaltırız. Bende bu güzel güne memleketimizn bir lezzetini katayım istedim..
Malzemeler:
3 su bardağı un
250 gr. tereyağ
2 su bardağı pudra şekeri
Yapılışı:
Tereyağ tencereye alınıp eritilir, hafif kızardıktan sonra un eklenip kavurmaya başlanır. Un kokusu çıkıp hafif pembeleştikten sonra pudra şekeri verilip şeker eriyip, kaybolana dek kepçe ile eze eze yedirilir.
Şeker eridikten sonra ocağın altı kapatılıp helva harmanlanır, ılındıktan sonra çorba kaşığına helvadan alıp, diğer bir kaşık üzerine kapatılıp şekillendirilir. Servis tabağına sıralanır.
Üzerine antep fıstığı gezdirilip servis edilir.
250 gr. tereyağ
2 su bardağı pudra şekeri
Yapılışı:
Tereyağ tencereye alınıp eritilir, hafif kızardıktan sonra un eklenip kavurmaya başlanır. Un kokusu çıkıp hafif pembeleştikten sonra pudra şekeri verilip şeker eriyip, kaybolana dek kepçe ile eze eze yedirilir.
Şeker eridikten sonra ocağın altı kapatılıp helva harmanlanır, ılındıktan sonra çorba kaşığına helvadan alıp, diğer bir kaşık üzerine kapatılıp şekillendirilir. Servis tabağına sıralanır.
Üzerine antep fıstığı gezdirilip servis edilir.
Afiyet olsun..
14 yorum:
allah kabul etsin canım, eline sağlık, kandilin mübarek olsun.
kandilin mübarek olsun canım ellerine sağlık sevgiler..
ellerine sağlık canım.hayırlı kandiller.
hayırlı kandıller elıne saplık
Ellerine sağlık Denizim, helva nefis görünüyor, kaşık helvasını çok severim.
Kandilin kutlu, duaların kabul olsun...
Allah kabul etsin. Kandiliniz mübarek olsun.
Ellerine sağlıkcanım kandilin mübarek olsun sevgiler...
Canım bunu denedim çok beğenildi inşallah en kısa zamanda yayınlayacağım ellerine sağlık :)
Bin aydan daha mübarek bu gece de bütün dualarınızın kabul olması dileğiyle...
Hayırlı Kandiller :)
Allah kabul etsin canım nede güzel olmuş eline sağlık
kandilin mübarek olsun bu arada
Bu akşam denicem bu tarifi
Ellerine sağlık canım
Kandilin mübarek olsun
öperim sevgiler:)
helva çok severim ellerine sağlık....
Rabbim hayırlı günler göstersin hepimize..
Çok seviyorum bu tip helvaları bilirsin, ellerine sağlık kuzum.
Geçmiş kandilin mübarek olsun kalbim...
helva nefis en çok sevdiğimdir yanında çayla ellerine sağlık sevgilerimle...
HAYIRLI KANDİLLER. Helva benim favorim. Kastamonu kaşık helvası çok özeldir..
Yorum Gönder