8 Ocak 2014 Çarşamba
Nohut Yemeği
Mevsim kış olunca eve bambaşka bağlanıyorum şahsen..
Dışarıdan gelip kapıyı açınca evin huzuru, sıcaklığı sarıyor ya insanı hiçbir şeye değişmem, değişemem..
Çocukluğumda da böyleydi, evlenene kadar da böyleydi o zamanlar daha bir başkaydı ama sabah evden okula yada işe gitmek için çıkarken evi bıraktığım için üzülürdüm kendimce, ev ne güzel sıcacıktı,içinde annem vardı.. Akşam koşa koşa gider kaldığım yerden devam ederdim o sıcaklıkla, neşeyle, huzurla harmanlanmaya.. Elif' imde böyle olur inşallah.. Koşar gelir kollarıma sarılır bebeğim de..
Kış mevsimlerinde annem nohut pişirdiği zaman ki yanına pilav muhakkak pişerdi, evin kokusu daha bir lezzetlenirdi, nasıl severdim.. Büyüdüm, evlendim, anne oldum ve şimdi eşime, çocuğuma aynı duyguyu yaşatmaya çalışıyorum..
Her nohut pişirmemde aklıma bunlar geliyor, eşime soruyorum hatta "kokular güzel mi?" diye :)
Değişik bir nohut hikayesi oldu amma, böyleydi ne yapayım :)
Gelelim her annenin nefisss bir şekilde pişirdiği, etlisini daha çok sevsem de, kıymalısına da hayır diyemediğim nefis nohutuma :)
Malzemeler:
1 su bardağı nohut
1 adet soğan
100 gr. kıyma
2 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber..
Sıcak su
Sıvıyağ
Yapılışı:
Bir gece evvelden ılık suya ıslatılan nohut, düdüklü tencerede haşlanıp süzülür.
Soğan yemeklik doğranıp, sıvıyağda pembeleştirilir, sırasıyla kıyması ve salçası verilerek kavrulur. Nohut eklenip bir iki kez çevirdikten sonra üzerini örtecek kadar sıcak su konulur, 15-20 dk. daha pişirilip servis edilir.
Afiyet olsun..
Etiketler:
Tencere Yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
yanında pirinç pilavı turşu yoğurt ohhh mis gibi. canım ellerine sağlık
sanırım semeyen yoktur canım.ben pilala çok seerim.ellerine sağlık.sevgiler.
Siz salçalı yapıyorsunuz, biz etli ama salçasız beyaz yapıyoruz. Bayılırım her türüsüne, ellerine sağlık canım..
Denizim ya ne güzel anlatmışsın. Benim için de ev huzur demektir, mutluluk demektir. Hafta sonları evden dışarı çıkasım gelmez.
Etli nohut hımmm bayılırım. Yanında bir de pilav varsa değme keyfime. Ellerine sağlık bir tanem.
Bende aynı hisleri yaşadım ve bu akşam nohut pişirdim :) ...Kışın vazgeçilmezi bence de...Nefis nohut'un için ellerin dert görmesin canım...
Sevgiler...
Kışın en çok sevilenlerden:) Elinize sağlık http://ufakmutfakta.blogspot.com/
Nohut ve kuru fasulye benim içinde muhteşem ikilidir onları ayrı düşünemem asla yanına turşu varsa değmeyin keyfime çok lezzetli bu üçlü yaa..Denizcim ellerine sağlık kuzuya şifa olsun inşallah..
nohut benim sevgilimdir :)))))))))) haşlanmışını bile pıtı pıtı yerim mımmm.
ellerine emeklerine sağlık canım.
Bayılırım, mutlaka fazla haşlayıp,buzlukta tuta herşeye eklerim,Deniz'cim. Ellerine sağlık, ayrıca tabağın altındaki örtü de müthiş.Kim ördüyse ellerine sağlık.
Yorum Gönder