18 Ağustos 2014 Pazartesi

Cizlembe


Merhaba..
Mutlu ve bereketli haftalar dilerim..
Memleketin her yerinde sıcaktan kavruluyoruz, Rabbim yardımcımız olsun, bize bir kuple serinlik göndersin inşallah..
Haftaya Kastamonu' da özellikle kahvaltılarda çok sevilen Cizlembe' yi paylaşacağım..
E bildiğimiz krep bu demeyin bu bizim yöresel kahvaltılığımız :)))

Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı karbonat
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
İsteğe bağlı olarak 1 su bardağı taze peynir (köy peyniri, beyaz peynir) rendesi

Yapılışı:
Yumurtalar tuz ile çırpılır.
Üzerine süt ve karbonat eklenip çırpmaya devam edilir. En son un eklenip hamur özleşene kadar çırpılır. Akışkan kek hamuru kıvamında bir harç elde edeceğiz..
İstenirse peynir rendesi de bu aşamada eklenir.
Tavaya çok az sıvıyağ konulup kızdırılır. Kızgın tavaya cizlembe harcından bir kepçe dökülüp tavanın her yerine eşit şekilde yayılır. arkalı önlü kızartılır.
Bütün harç bitene kadar işlem tekrarlanır.
Servis tabağında üst üste dizilen cizlembeler 4 eşit parçaya kesilip servis edilir.

Afiyet olsun..

3 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Yöreselmiş peh peh, bari deki bizim yöre de krebin ismi bu. Sizden daha yukarı çıkınca da kaygana diyorlar o nolcak :P Bizde de akıtma derler.

Dünya dili krep kısaca nihahah :D Bugün yapacaktım da tek başına olunca canım istemedi. Ellerine sağlık :)

mutfagabuyrun dedi ki...

ismide çok değişikmiş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Çağnur Işır dedi ki...

Bana ve çocuklara göre en güzel kahvaltılık..Çocukların en kolay yediği şey olduğu için de çok severim. Demek sizdeki adı da cizlembe:)Çok hoşmuş. Eline sağlık canım..:)