7 Ağustos 2014 Perşembe
Dızmana - Göçmen Böreği
Merhaba..
Okulun tatil olmasından mütevellit kahvaltılar geç saatte ve coşkulu oluyor tüm evlerde kendimden biliyorum.. Özlemle hatırlıyorum o günleri elbette..
İşte bugün tam da o geç yapılan keyifli kahvaltılara yakışacak nefis bir tarifim var.. Göçmen böreği Dızmana..
Yumuşacık, hafif ıslak gibi ama çookk lezzetli..
Tarif Papatya' mdan..
Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
5 su bardağı un
1 küp yaş maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tozşeker
İçi için:
1 kase lor peyniri
1 dilim beyaz peynir
Üzeri için:
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
Çörekotu
Yapılışı:
Yoğurma kabına un, tozşeker ve tuz alınıp harmanlanır. Ortası havuz şeklinde açılıp sıvı malzemeler ile maya eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Gerekirse un ilavesi yapılabilir.
Üzeri örtülen hamur rüzgar almayan sıcak biryerde mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılıp içine peynir karışımından koyularak yuvarlanır. Yağlanmış fırın tepsisine sıralanırlar.
Sos malzemeleri bir kasede çırpılır ve bezelerin üzerine eşit şekilde bol bol sürülür.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun..
Etiketler:
Börekler,
Hamur İşleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
ufff çok severim rahmetli annem yapardı göçmenlik yok ama komşusundan öğrenmiş.
Ellerine sağlık.
puf puf ne güzelde kabarmış canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Denizcim ellerine saglik. Daha once hic yemedim, cok guzel gozukuyor. Ben de yapacagim mutlaka.
Deniz'cim "yorum" demiş,ablası mahcup olmuş :/ bu ilk olsun ve devamı bol olsun inşallah.Seni de meleğini de öpüyorum canım :)
Canım ellerine sağlık çok güzel olmuş,puf pufff:))
Sevgiler..
bende hafta sonu kahvaltıya yapmıştım çokda severim eline sağlık denizciğim
benim favorim mmmmmm denizim
Kahvaltı etmek zor gelen biri için şuan olsa da yesem dedim yumuşak mumuşak farketmez :D
Yorum Gönder