30 Ocak 2015 Cuma

Kalbim Senin Kurabiyesi


Merhaba..
Koskoca bir hafta boyunca topkeklere bakıp durdunuz değil mi? Bu hafta net ile şöyle bir göz atmak dışında haşır neşir olamadım çünkü yetiştirmem gereken birkaç işim vardı. Çok şükür işlerimi teslim ettim ama bu kez annemlerin haftasonu ziyareti heyecanı sardı :) Kardeşim sağolsun yaptıklarımı sever ve özel siparişler verir. Bunun yanı sıra bu gelişleri annemin doğum gününü de kapsadığından hepbirlikte güzel birkaç gün geçireceğiz inşallah..
Dün sevgili Dilek Ablam facebbokta beni ve blogger arkadaşlarımızı "Sevgililer Günü Tarifleri" etkinliğine davet etti. Bende annem için hazırlayacağım bu kurabiyelerin tarifini vakit kaybetmeden paylaşayım istedim.
Daha önceden Kalbim Senin Keki' de hazırlamıştım. Kurabiyesi de keki kadar güzel oldu. Hem yapması hem tatması :)

Malzemeler:
200 gr. margarin
1 su bardağı tozşeker
2,5 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
1 pk. vanilin
2 adet yumurta
Kırmızı gıda boyası

Yapılışı:
Margarin oda sıcaklığında yumuşatılıp şeker ve vanilya ile karıştırılır. Üzerine yumurtalar, nişasta ve un eklenerek yoğrulur.
Hazırlanan kurabiye harcının üçte biri ayrılarak ayrılan parçaya iki damla kırmızı gıda boyası ilave edilir. Tekrar yoğrulur. Minik kalp kalıplarla kesilip yağlı kağıt üzerinde birbirlerine yapışık halde sıralanarak bekletilir.
Kalan sade hamur ince ince rulolar haline getirilip streç film üzerinde taban yapılır. Kırmızı kalpler bu tabanın üzerine oturtulup açıkta kalan yerleri de rulo halindeki sade hamurla kaplanır. Streç film ile sarılıp buzdolabında bir saat bekletildikten sonra bir parmak eninde dilimlenerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralanır.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene dek pişirilir.

Afiyet olsun..

6 yorum:

Ferkay dedi ki...

Çok şirin olmuş Denizcim ellerine sağlık. En güzel hediye emek.

lezzet sefasi dedi ki...

Denizicm harikasin canim benim.
Ellerien saglik canim.

Özgen dedi ki...

Eline sağlık canım harika olmuş bunlar biraz zahmetli ama değer sevgiler...

mutfagabuyrun dedi ki...

harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık :) kalp kalp :)
gözün aydın bu arada bol keyifli günler

ihlamurcum dedi ki...

Etkinliğe katıldığın için çok teşekkürler,Deniz'cim.Tarifin gerçekten çok emekli,nişastalı olduğu için kıyır bir kurabiye olduğunu tahmin ediyorum.Etkinlikte başarılar,sevgiler.