17 Nisan 2015 Cuma

Karamelli Beyaz Çikolatalı Muzlu Muhallebi


Hayırlı sabahlar, hayırlı Cuma' lar canım okuyucum :)
Evet evet bu sabah yine pek bir enerjik uyandım, tütütütü maşallah. Minik kuş uyanmadan erkenden bilgisayar başına geçtim bloğumu güncellemeliyim diye. Biraz geç kalsam minik kuş uyanır; bilgisayarı elimde görünce sinirlenir, "anne bıyaaak" der :) O uyanmadan rahat rahat yazayım yazımı en iyisi :)
Bloglarımız bizlerin hayatında ciddi bir yere sahip, bazen stres atmak, bazen içimizi dökmek, bazen mutluluğumuzu paylaşmak ama en çok paylaşmak için var. Birbirimizin derdine, sevincine ortak olup yorumlarımızla destek olmaya bir nebzede olsa paylaşmaya gayrete diyoruz. Bu bahsettiğim durum birkaç yıl öncesine kadar daha baskındı ama tamamen unutuldu denilemez. 
Paylaşmak dedik, birbirimizin tariflerinide paylaşıyoruz kendimizden birşeyler katıyoruz, bu da benim yorumum diyoruz. Hoşuma giden aklıma yatan her tarifi denemeye çalışırım ama bazı bloglar var ki onlardan kesinlikle eminimdir gözüm kapalı denerim. İşte onlardan biri de canım Papatya Prenses' im. Bugünkü tarifimi kendisinde gördüğümde iç geçirmiş hatta tadını damağımda hissetmiştim. Tarifi hazırlayıp servis ettiğimde dedim ki işte o hissettiğim tad bu tad! 
Kesinlikle denemenizi öneririm ki çok hafif, çok lezzetli enfes bir muhallebi...

Malzemeler:
1 litre + 1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1,5 çorba kaşığı msır nişastası
2 çorba kaşığı un
150 gr. beyaz çikolata
2 paket Torku Tam Anadolu Tadında Bisküvi
2 adet muz
Karamel sos
Üzeri için:
Karamelli ve beyaz çikolata

Yapılışı:
Toz şeker, nişasta ve un tencereye alınıp karıştırılır. Üzerine süt ilave edilip ocağın altı yakılır. Orta hararette sürekli karıştırarak pişirilir. Göz göz olup kaynamaya başlayınca birkaç dakika kaynatılır. Beyaz çikolata iri parçalar halinde muhallebiye eklenip ocağın altı kapatılır. Çikolatalar eriyene kadar karıştırmaya devam edilir. 
Bisküviler robotta çekilip hazırlanır, muzlar dilimlenir.
Muhallebi için hazırlanmış kup yada kaselere birer kaşık muhallebi dökülüp, üzerine birer kaşık bisküvi, tekrar muhallebi, muz dilimleri, karamel sos, muhallebi, bisküvi, muhallebi, muz dilimleri ve muhallebi şeklinde basamaklandırarak kaseler doldurulur. 
Kup veya kaselerin üzeri bol karamel sos dökülüp beyaz ve karamelli çikolata parçaları ve muz dilimleri ile süslenir. 
Tercihen bir gece buzdolabında dinlendirilip servis edilir. 

Afiyet olsun..




5 yorum:

Asyadan Esintiler dedi ki...

ah bu tarifle bitirdin beni canım.Ellerine sağlık.

Ferkay dedi ki...

Sütlü tatlılara bayılıyorum, nasıl güzel görünüyor Denizcim,ellerine sağlık.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Ben ne zaman bu harika şeyin fotoğraflarını görsem canım çekiyor :))) Yeniden yeniden yeniden yapmalıyım ama önce muz alayım:))

Ellerine emeklerine sağlık kalbimin kurabiyesi, senin ellerinden de enfes olmuştur eminim.

nursevincelezzetler dedi ki...

Ama Çokda güzel olmuş. Ellerine sağlık. Enerjin hiç birmesin.
24-25-26 nisanda Kastamonuda olacağım inşallah görüşebiliriz. :) sevgiler

vişnap dedi ki...

Tatlı istedi canım hemde senin bu tatlından istedi gecenin bir yarısı saatte birde:))Eline sağlık şekerim çok güzel olmuş.