29 Temmuz 2015 Çarşamba

Nohutlu Yaz Salatası


Merhaba..
Küçüklüğümde sıcak İstanbul yazlarında annem hep yoğurda domates doğrar yerdi. Sonra sonra bizde alıştık elimizde birer kase bayıla bayıla yerdik. 
Ramazan içinde annemlerin iftara geleceği bir akşama hazırlanırken "ne yapsam" diye düşünüp duruyordum. Oruç ağız aklıma o yoğurtlu domates geldi. Nasılda mis gibi koktu anlatamam. "Hiç birşey istemiyorum yoğurtlu domates yiyim bana yeter" diyordum kendi kendime, derken buzluktaki nohutlar ile buluşturayım dedim yanına da bir salatalık azıcıkta maydanoz miss gibi..
İşte iftar salatam hazırdı, hem de çocukluğum kokuyordu..

Malzemeler:
3 su bardağı yoğurt
3 adet domates
2 adet salatalık
1 tutam maydanoz
Tuz
Zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 su bardağı haşlanmış nohut

Yapılışı:
Derin bir kase içine yoğurt alınıp içine küp küp doğranmış domatesler ve salatalıklar eklenir. Karıştırılır.
Ayrı bir yerde ince ince kıyılmış maydanoz, limon suyu, tuz ve zeytinyağı harmanlanıp salataya ilave edilir. Servisten hemen önce haşlanmış nohutlarda eklenerek son kez harmanlanan salata tabağa alınarak servis edilir. 

Afiyet olsun..

2 yorum:

TATESAL dedi ki...

Çocukken herşey daha lezzetliydi,korkusuzca yerdik aman sağlıklı mı kilo yapar mı derdi yoktu...bende peynir veya çökeleğin içine donmates doğrar,evcilik oynarken arkadaşımla yerdim,yemek yapmış edasıyla...ellerine sağlık leziz görünüyor salata...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

bilirsin nohuta bayılırım, bol nohutlu pilava yoğurt ekleyip, domates doğrayıp yemeyi de çok severim. şunun üzerine pilav at aynı işte :))

çek ordan bi tabak pilavlı salata! :)