3 Ağustos 2015 Pazartesi

Fındıklı Tarçınlı Bisküvi


Merhaba..
Yepyeni haftanın ilk gününden selamlar herkese..
Mutfaktan yükselen tarçın kokuları sizi de mutlu eder mi? Ben pek severim doğrusu. Özellikle kurabiyede nasıl da güzel olur.
Siz de çayınızın yanında mis kokulu kurabiyeler olsun isterseniz hemen deneyin derim..

Malzemeler:
2 adet yumurta
200 gr. margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
1 pk. vanilin
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı nişasta
3 su bardağı fındıklı kek un

Yapılışı:
Margarin oda ısısında yumuşatılıp pudra şekeri ve vanilya ile çırpılır.
Yağlı karışıma sıvıyağ, yoğurt, nişasta, tarçın ve fındıklı kek un  ileve edilerek yoğrulur. Üzerine streç film sarılıp yarım saat dinlendirilir.
Yarım satin sonunda hamur iki parçaya ayrılıp merdane ile kurşun kalem kalınlığında açılır. Kalıplar ile kesilip yağlı kağıt serili tepsiye sıralanır.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dk. pişirilir.
Ilınınca servis edilir. Cam kavanoz içersinde bir haftaya kadar tazeliğini korur.

Afiyet olsun..

4 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

hazırlar gibi olmuş maşallah canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Nilgün Komar dedi ki...

bu akşam yeğenlere pişireyim

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Üzerine kalp kurabiye yazsaydın çok süper olurdu :)
bu aralar soğuk çay içiyorum,ona batıramam ama onunla yerim :D

Özgen dedi ki...

Tam bandırmalık çay kurabiyesi olmuş harika canım ellerine sağlık sevgiler