4 Ağustos 2015 Salı

Salçalı Sosis


Merhaba..
En sevdiğimiz öğün kahvaltıyı renklendirmek adına arada sırada salçalı sosis yapıyorum. Yüzde yüz dana eti ve güvenilir helal sertifikalı markaları tercih ediyorum.
Benim pek aram yok ama eşim sever, kahvaltıda yemek ister.. Bana da yapmak düşer..
Fotoğraflarım arasında gezinirken baktım ki bloğa eklememişim arşivimde bulunsun istedim..

Malzemeler:
300 gr.  dana sosis
1 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Tatlı kırmızı biber
Yarım çay kaşığı kimyon

Yapılışı:
Sosisler dikine üç parçaya bölünüp çok az ıvıyağda arkalı önlü kızartılır.
Tencereye sıvıyağ alınıp salçası eklenerek kavrulur. Tuzu, toz biberi ve kimyonu eklenerek kavurmaya devam edilir. Sıcak su eklenip 5 dk. kadar kaynatılır.
Sosisler ilave edilip bir kaç dakika sonra ocağın altı kapatılır. Servis tabağına alınan sosisler sıcak sıcak servis edilir.

Afiyet olsun..

5 yorum:

neslice tarifler dedi ki...

Çocukken ne çok yerdik. Salçalı salçalı oh mis. Şimdilerde pek korkuyoruz sosisten salamdan :( Ellerine sağlık Denizcan :)

selma tamer dedi ki...

guvendığımız bır markayı tercıh ettığımızde sorun olmaz değılmı ama ben de arada yaparım ellerıne sağlık

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Bazen uzun gece oturmalarında çok canım çeker, hemen yapar bol mayonezli ve turşulu sandviç yaparım :)

Çok severim yani.. Ellerine sağlık canım.

Elif Gürüs dedi ki...

bizde de durumlar aynı denizciğim
çocuklar seviyor biz de de
afiyetler olsun tatlım benim

İstanbul Boyacı dedi ki...

iyi bir site teşekkürler.