23 Ocak 2013 Çarşamba

İrmik Helvası ve Hayırlı Kandiller


Merhabalar sevgili dostlar..
Bu mübarek günde bizleri kavuşturana şükürler olsun...
Tüm islam aleminin ve  tüm okuyucularımın Mevlid Kandili Mübarek Olsun..
Bu güzel günde sonunda yapmayı başarabildiğim nefis İrmik Helvasını paylaşmak istiyorum sizlerle.. Komşularıma da dağıtacağım inşallahh..
Tarif için Papatyamı öpüyorumm :))

Malzemeler:
1 paket (500 gr. ) irmik
1 paket margarin
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı kaynar su
2 su bardağı kaynar süt
İstege bağlı dolmalık fıstık ( ben tercih etmiyorum)

Yapılışı:
Margarin teflon bir tencerede eritilip üzerine irmik eklenir ve kısık ateşte kavrulmaya başlanır. Rengi iyice dönene kadar kavrulan irmigin altı kapatılıp tozşekeri eklenir ve irmige iyice yedirilip tencerenin altı tekrar açılır ve sıcak su ve süt eklenip biraz karıştırılır ve altı iyice kısılıp suyu çektirilir ( pilav gibi pişmeye bırakılır.)
Suyunu  çeken helvanın kapağı açılıp üzerine temiz bir bez örtülür ve kapağı kapatılıp demlenmeye bırakılır. Sıcacık servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun..


11 yorum:

Melike - Habibe dedi ki...

hayırlı kandiller canım :) ...

Melike - Habibe dedi ki...

irmik helvanda çok güzell ellerine sağlık Allah kabul etsin canım

** ZEL ** dedi ki...

Ellerine sağlık canım, afiyet şifa olsun.
Kandilin,mübarek tüm duaların kabul olunsun..
Muhabbetle..

Şehrinaz dedi ki...

Hayirli kandiller canim...

mutfagabuyrun dedi ki...

çok şık bir sunum olmuş canım.hayrlı kandiller dilerim.

Serap dedi ki...

Ellerinize sağlık. Kandiliniz mübarek olsun.

Gurme Şirine dedi ki...

ellerine sağlık canım...

mevlid kandilimiz mübarek olsun canım...

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık canım kandilin mübarek olsun sevgiler...

birtutamkekik dedi ki...

ellerin yüreğin dert görmesin kardeşim.
kandilin mübarek olsun.
dualarına talibim..

saniyesultan dedi ki...

allah kabul etsin...canım çekti ben sana yakınım (trabzondayımya)banada gönderseydin.

pembe kekik dedi ki...

İrmik helvasını çok severim. Ellerine sağlık. Kandilin mübarek olsun.