30 Haziran 2014 Pazartesi

Patburger :)


Ramazan Ayının üçüncü gününden merhaba :)
Başlığa bakıp "bu da ne yahu?" diyeceksiniz belki ama düşündüm düşündüm bu ismi pek yakıştırdım :)
Ramazan için stokladığım tariflerden. Misafirlerime de yapmayı planlıyorum vesselam..
Patlıcanı seviyorum ama bostan patlıcanının yeri ayrı bende, birkaç yıl evvel alıştığım tavuklu saksı kebabından sonra yeni favorilerimden olacak bu patburger :)
Patlıcanları kızartmadan, hafif ve lezzetli bir yemek elde etmek, misafirlerinizi mest etmek isterseniz, doğru adrestesiniz..
İşte hazırlanışı, kimbilir belki bu akşam süsler iftar sofaralarınızı..

Malzemeler:
2 adet bostan patlıcanı
300 gr. köftelik kıyma
1 adet soğan
Tuz, karabiber
Bir tutam maydonoz
Arasına:
Dilimlenmiş kaşar peyniri
Üzerine:
Kiraz domates, maydonoz yaprakları
2 çorba kaşığı salça
Sıcak su
Tuz

Yapılışı:
Patlıcanlar ala soyulurak parmak kalınlığında dilimlenir. Tuzlu suda beklemeye bırakılır. 
Köftesi için soğan ve maydonoz robottan çekilip yoğurma kabına alınır. 
Kıyma, tuz ve karabiber eklenerek özleşene dek yoğrulur. 
Elde edilen köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır, el yordamı ile yassılaştırılır. 
Buzdolabında 20 dk. dinlenmeye bırakılır. 
Suda bekleyen patlıcanlar sudan çıkarılıp, yıkanır, kurulanıp birer dilim fırın tepsisine sıralanır. 
Her patlıcan diliminin üzerine bir adet köfte ve bir dilim kaşar peyniri konulup üzerine bir dilim daha patlıcan kapatılır. Her patlıcanın üzerine iki adet kiraz domates ikiye bölünerek yerleştirilir.
Patlıcan dizme işi bittikten sonra bir tavada salça sıvıyağda kavrulup, sıcak suyu ve tuzu verilerek kaynatılır. Patlıcanların üzerinden gezdirilir. 
Hazırlanan tepsi önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dk. kadar pişirilip, sıcak servis edilir. 

Afiyet olsun..


9 yorum:

Pumpulininmutfagi dedi ki...

Ellerine sağlık canım hem hafif hemde pratik bir tarif
Öpüyorum Sevgiler:)

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Ellerine sağlık Denizim, patburgerin nefis görünüyor.
Bende buna benzer bir tarif hazırlıyorum, iftar mönüleri için çok iyi oluyor.
Patlıcan zaten ne şekilde olursa olsun, misafir menülerinin baş tacı.

muko dedi ki...

oyy denizim adınada bayıldım yemeğinede elien sağlıkkk çokk güzel olmuştur eminim zira çok güzel görünüyor
patburgerinden denemeli en kısa sürede :)

bülbülün yeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Muhteşem bir görüntü .
Sevgiyle kal.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Soğanı robottan geçengillerdensin demek! Kınıyorum seni. Soğanı rendelemezsen seni men ederim ona göre :)

Patlıcan olsun nasıl olursa olsun diyenlerdenim, pek bi güzelmiş de patburger deyince hep aklıma patates gelmişti :)

mutfagabuyrun dedi ki...

süper bir tarif canım.ismide çok beğendim.ellerine sağlık.sevgiler.

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık denizcim..sevgiler

semihaguler dedi ki...

Yaz mevsimi gelip patlıcan almaya başladığımdan beri aklımda buna benzer bir tarifi uygulamak var. Bu görüntü ile mutlaka ben de böyle bir şey yapmalıyım diyorum, başka da bir şey demiyorum. Ellerine sağlık.

ihlamurcum dedi ki...

Adı da pek güzelmiş, cumartesi iftara misafirlerim var.Hemen yapacağım,eline fikrine sağlık Deniz'cim, patlıcanlar çiğden değil mi?