8 Haziran 2015 Pazartesi

Tavuklu Karnıyarık

SAM_4001

Merhaba..
Herkese mutlu haftalar.. 
Malum önümüz Ramazan Ayı evlerimiz bereketi ile dolup taşsın inşallah.. İftar heyecanı ile dolup taşarken yüreğimiz birde ne pişirsem telaşı var. İşte bu tatlı telaşa küçücük bir öneri benden size bugün..
Patlıcan yaz mevsimi ile yeniden mutfağımızda çok şükür. Bol bol değerlendirmek lazımm :) :)
Mis gibi tavuklu karnıyarık umarım damaklarınızda nefis bir tat bırakacaktır.

Malzemeler:
4 adet bostan patlıcan
Kızartmak için sıvıyağ

Tavuklu iç için;
500 gr. kemiksiz tavuk göğsü
1 adet iri kuru soğan
1 adet domates
1 adet kapya biber
2 adet sivri biber
1 tutam kekik
Tuz, karabiber

Üzeri için;
2 çorba kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı kaynar su
Tuz, karabiber
Sıvıyağ


SAM_4003

Yapılışı:
İlk önce patlıcanlar alacalı soyulup, tuzlu suda bekletilir. 
Tavuklar küp küp doğranıp az sıvıyağda sotelenir. Suyunu salıp çektikten sonra üzerine küp doğranmış soğanlar ve tuz eklenip kavurmaya devam edilir. İnce kıyılmış biberler, küp doğranmış domatesler, karabiber ve kekik sırası ile eklenir. Tuzu kontrol edilip kısık ateşte pişirilir. 
Patlıcanlar kurulanıp, ortası yarılarak sıvıyağda kızartılır.
Ilınan patlıcanların arasına tavuklu harç pay edilip fırın tepsisine sıralanır.
Küçük bir tencerede salça sıvıyağla kavrulur. Üzerine su eklenip tuzu kontrol edilerek bir iki taşım kaynatılır. Patlıcanların üzerine gezdirilir. 
200 derecede ısıtılmış fırında 15 dk. fırınlanıp sıcak sıcak servis edilir. 

NOT: Karnıyarıklarınızı önceden hazırlayıp servise yakın salçalı suyu ile uıluşturup fırınlayabilirsiniz.,
Fırından çıkarmadan evvel kaşar peyniri rendesi ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun..

2 yorum:

Çağnur Işır dedi ki...

Tavuklu karnıyarık hiç denemedim, ama bu nefis görüntü insanda deneme isteği uyandırıyor:) Eline sağlık canım:)

PAPATYA PRENSES dedi ki...

nımnımnımınım karnıyarık olsun da bana! ellerine sağlık canım