10 Mayıs 2010 Pazartesi

Katmer Ekmek


Mutlu haftalar canlarımm umarım ki keyifler yerindedir herkes mutludur.. Ben yorucu bir haftasonunun ardından bommba gibi buradayımm:)) İçim rahatladı hatta.. Burada iş sebebi ile durduğumuzdan ıvır zıvır eşyamız yok.. Yoksaa bir güne sığmaz, zaten hergün kısım kısım dönüşümlü yaparım o zaman yoğunluk olmaz:))  şuanki eşyamız kadar eşya Kastamonudaki evimizde var hemen hemen:)) Çalışıyoruz da mecbur iş başa düşüyor bir güne sığıyor.. İçime de siniyor hani.. Çarşamba günü halıları vermiştim yıkanmaya onlar geldi..Koltuklar yıkandı,  Perdeler yıkandı, asıldı, Kıyı bucak silindi, halılar serildi.. Nevresimler yazlık olarak değiştirildi. Eşyaların yeri değiştirildi.. Mutfak silindi.. Dolaplar düzenlendi, ütü yapıldı, Banyo çamaşır suyu ile dezenfekte edildi duvarları yıkandı silindi, Danteller yıkanıp ütülenip yerleştirildi, haftalık çamaşır ve ütü işleri bitti, camlar silindi, Zehraya Cheesecake yapıldı, Aslının tarifleri denendi, Alışveriş yapıldı.. Hepsi bir güne sığdı..:) Sonuç..Kıyı bucak pırıldayan bir ev ve nefis mutfak deneyimleri...:)) Annem çok sevindi.. Artık tasdik etti.. Benden ev hanımı olurmuş:))  Evcimen bir kişiliğim olduğundan evde canım çıkacak kadar yorulsamda çok mutlu bitiriyorum günü..Başımda yemenim üzerimde tişörtüm ve eşofmanım ayağımda terliklerim bu halimi seviyorum:))  Bir ılık duş yetiyor tüm yorgunluğu almaya..:))
O yüzden yorucu ama harika bir haftasonunun ardından erkenden kalkıp haftasonu kahvaltısına hazırladığım bu nefiss ekmeğimle sizlerle olmak istedim.. Böldüğünüzde katmer katmer ayrılan arasına yağ sürüldüğünden sünger gibi yumuşacık mis kokulu ekmeğimi denemenizi öneririm.. Ah birde köyde kuzinede pişecekti ki..
Özledim Kastamonuyu..:(

Malzemeler:
1 kg. Sinangil Böreklik Un
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
Yoğurmak için ılık su
Arasına sürmek için; sıvıyağ


Yapılışı: Un ve tuz derin bir kaba elenip ortası havuz açılır üzerine kabarmış maya eklenipuan yedirlir. Yumurta ile sıvıyağda eklenip ılık su ilavesi ile yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur elde edilir.. Hamurumuz üstüne nemli bir bez örtülüp 2 saat mayalandırılır..
Mayalandıktan sonra hamurdan iri bezeler yapılıp merdane ile açılabildiği kadar açılır ve elle biraz esnetilir.. Heryerine sıvıyağ sürülür fazla sıkı olmayacak şekilde rulo yapılıp gül gibi katlanır. Tepsi mayası için 20 dakika bekletilir. Üzerine unlu su sürülüp, susam serpilir.. 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir..

Neden Unlu Su? ; Unlu su bizim köyde ekmeklere hep sürülür ki beyaz olsun:)) Sürmemin sebebi bu dikkat ederseniz bembeyaz:) Bende bu görüntüyü çok seviyorumm:))

Afiyet bal şeker olsunn:))

25 yorum:

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK DENİZCİM.

OLSADA ŞİMDİ KAHVALTIDA YESEM.
SEVGİLER.

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
hafta sonunu temizlik yaparak geçirmene rağmen , bir duş alırım yorgunluk biter demene bayıldım. İşte yaşamı seven gençlik bu olmalı. Öyle değil mi, iş senden korksun. Sen işten korkup niye tasalanacaksın. Bu yaşama sevgin hiç eksilmesin.
Ekmeğine de bayıldım.Ellerine sağlık. Unlu suyun beyaz yaptığınıda sayende öğrenmiş oldum. Öğrenmenin yaşı yok diye boşa dememişler.
Kastamonu deyince burnumun direği sızlıyor. Kuzucuğum orada olduğundan beri Kastamonu daha çok ilgimi çeker oldu. Kızım çok seviyor, orayı ve insanlarını. Orada çok mutlu.
Sevgiyle kal.

humeyra dedi ki...

Ellerine sağlık Kalp Kurabiye. Ben iş yapmayı, yaparken sevmiyorum ama bitince mutlu oluyorum. Benden ev hanımı olur mu acaba? :)

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

EV YAPIMI GİBİSİ VAR MI ..
ELLERINE SAĞLIK AFİYETLER OLSUN BEREKETİ İLE..

SEVGİLER...

Unknown dedi ki...

Çilek kızım ne çok iş sıkıştırmışsın bir hafta sonuna maşaallah çalışkan kızım ellerine sağlık missss gibi olmuştur şimdi eviniz Recep de çok şanslı senin gibi bir eşi olacağı için:)
(bunu ona söyle haaa):D
seni tanıyıncaya kadar gençliğin gidişatından korkuyordum ama şimdi korkularım azaldı görüyorumki daha gençlerin arasında bizlere benzeyenler var yani çalışmayı sevenler Allah bozmasın Denizim sevgiler

Saglıklımutfak dedi ki...

gençlik işte. Bende gençken yapardım. Artık çoğunu baştan savıyorum beni yoracak hiçbir eşyayı da evime sokmuyorum başta danteller :)
Ya acıktım resmen off çok güzel gözüküyor ablacım eline sağlık

aleyna dedi ki...

denizim görüşemiyoruz.nasılsın.şablonun değişmiş.güzel olmuş tatlım.ekmeğinde çok çok güzelmiş.ellerine sağlık güzel kardeşim

PAPATYA PRENSES dedi ki...

aferin hamarat kızımıza:) bu haftasonuda bize gelebilirsin:)))

ekmek nefis görünüyor.ellerine sağlık tatlım..

BAL TATLISI dedi ki...

ohhh misler gibi olmuş güle güle kirlet.
valla temizlih sonrası insana bir ferahlık geliyor.
katmer ekmekte çok güzel görünüyor denesemmi acaba?
bu arada senin taşınma şeker parenide denedim çok güzel oldu onuda yayınlamayı düşünüyorum.

sevgiler

nuralp dedi ki...

CANIM YORUMUNU ŞİMDİ OKUDUM. KAHKAHALARA BOĞULDUM. NE TATLISIN SEN YA. ALLAH SENİN EKSİKLİĞİNİ GÖSTERMESİN BANA. BİTANEM. ÇOK SAĞOL GÜLDÜRDÜN BENİ. KENDİME GELDİM BİRAZ...:) ÖPÜYORUM...

umutluhayat dedi ki...

ohhh ev pırıl pırıl mis gibi olmuş,alışverişler yapılmış,mamaşlar yapılmış daha ne olsun.güle güle kirletin canım benim.ellerine sağlık olsun

Unknown dedi ki...

Valla bravo sana... Ellerine saglik, güle güle kirletin evinizi... Bu kadar isi ben yapsam, iki hafta yatardim rahat.... Canim benim bu arada sablonunu degistirmissin... Süper olmus, yoksa yaniliyor muyum... Hersey ama hersey icin ellerine saglik... Sevgilerimle,

nuralp dedi ki...

DENİZ'CİM BU YORUMUMU YAYINLAMA CANIM.
BEN BU ŞENAY HN DENEN ŞAHSIN BLOĞUNU İZLEMEYE ALMIŞTIM. ARTIK ONUN İZLEYİCİLERİ ARASINDA OLMAK İSTEMİYORUM. NASIL İPTAL EDEBİLİRİM? YARDIMCI OLURMUSUN? ODA BENİM İZLEYİCİLERİM ARASINDAYDI ONU ENGELLEDİM. ÇIKARDIM İZLEYİCİLERİMDEN. AMA BEN ONUN SİTESİNDEN NASIL ÇIKICAM BİLİYOMUSUN?

Beyaz Hanımeli dedi ki...

Ellerine sağlık Deniz'im. Nefis olmuş. Harika görünüyor. Unlu su ilginç bir fikir denemk lazım. Afiyet olsun yiyen herkese. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

41 kere MAŞALLAH denizciğim..bütün işleri halletmişsin..mis gibi olmuştur..
ekmeğin çok nefis ve değişik olmuş ellerine sağlı kcanım..
güzel bir hafta diliyorum..

Unknown dedi ki...

Bıcırığım hah şöyle en sonunda değiştin şablonu çokkk beğendim.Ek
meğinde harika ellerine sağlık koca
man öpüyorum...

Narince dedi ki...

Gençlik işte! Ben bir haftada ancak yaparım o kadar işi yahu:))

lezzet sarayı dedi ki...

ayy çok güzel görünüyor yumuşacık duruyor resimde hemen uzanıp alıp yemek istedim ellerine sağlık canım banada beklerim

Şehnaz dedi ki...

denizcim ellerine sağlık...ne hamarat bir kızsın maşallah...çok güzel görünüyor canım...sevgiler...

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Canim,
katmer ekmek icin ellerine saglik diyorum seni gidi caliskan ari seni:))

Yazdiklarini okuyunca valla benim de hemen gidip biryerleri indirip silesim geldi desem yalan olmaz yani.

Sevgiler

susamcorekotuFeriha dedi ki...

hay maşallah bu ne enerji:))bu kadar yorma kendini ev işi mutfak işi hiiiç bitmez ömür biter iş bitmez:)

keskinli dedi ki...

denizcim ellerine saglik enfes olmus
katmer ekmeklerin ...

bir genel temizlikde benim eve sart bakalim hafta sionu sana imrenip bende yaparim belki :)) sevgiler

pelince dedi ki...

Denizcim ev miss gibi olmuştur,ellerine sağlık...ekmekte pek güzel.. afiyetler olsun..
Sevgiler..

Birsel ve İrem dedi ki...

Ellerine sağlık, ekmek nefis görünüyor. Tarif çok ilgimi çekti.
O kadar işi bir güne nasıl sığdırdın, maaşallah, gençlik enerjisi herhalde. Benim de ev küçük, eşya çok olduğu için temizlik yapmak tam bir eziyet oluyor. Güle güle, temiz temiz oturun.
Sevgiler.

Pembe Tatlar dedi ki...

Ohh canım evv mislerr gibi olmuştur...

Aynen halılar yıkanmaya gitti kadın geldi evin altı üstüne geldi tekrak altı ve sütü yer değiştirdi:)))

Evv mis gibi oooldu ama aslişko hastalandı:)

Elelrine sağlık canım katmer süper ve süper fikir