Günaydın sevgili dostlar:)
Pırıl pırıl bir sabaha ulaştık, dün de öyleydi aslında ama saat 11 civarında kar başladı, ihtimaldir ki bugün de aynısı olur:) Soğuk günlerde dostumuz çikolata :) Aslında bu çikolata için bir bahane:) Dün msn de sohbet edeken Papatyam ile canım profiterol istiyo benim dedim, "benimde" dedi:) Kalkayım yapayım bari hem fotoğrafını da güncellerim dedim, ama nasıl yorgunum öyle böyle değil:) Hadi kalk kalk dedi, kalktım hamurunu yaptım fırına verdim, kremasını da yaptım soğuturken görüntülü konuşmaya başladık:) O beni izledi ben de onu :) yaptığı nefis kurabiyeleri tatmak istedim doğrusu, eminim ki o da benim profiterollerimi tatmak istedi:) Bir de mantar sote yaptım ohh miss:))
Kısacası kış günlerinde çikolata yiyiniz ama abartmayınız emi:))
Bu tarifimde böylelikle cici bir fotoğrafa kavuştu:))
Malzemeler:
Hamur için:
1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
100 gr. margarin
1 fiske tuz
1.5 su bardağı un
3 veya 4 adet yumurta
Krema İçin:
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 çorba mısır nişastası
1 çorba kaşığı un
1 pk. vanilya
1 çorba kaşığı tereyağ
Üzeri İçin:
1 pk. çikolata sos
500 ml. süt
Yapılışı:
Hamur için; margarin, şeker, su ve tuz kaynatılır. Üzerine un konup tahta kaşık yardımıyla iyice karıştırılır. 2-3 dakika pişirdikten sonra soğuması için kenara alınır.
Bu esnada krema için; süt, şeker, un ve nişasta karıştırılıp pişirilir kaynamaya başlayınca vanilya ve margarin eklenip bir taşım daha kaynatılır. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Soğuyan hamurun içerisine yumurtalar birer birer kırılır karıştırılır hamurun kıvamına göre 4. yumurtada eklenip iyice yoğrulur. Yağlanmış fırın tepsisine krema torbasıyla top top şekiller verilir.
170 derecede pişirilir.
Hamurlar fırında pişerken çikolata sos tarifine göre pişirilir. Karıştırarak soğutulur.
Pişip de fırından çıkan hamurlar ılınınca yan taraflarından biber çizer gibi kesilir arasına pişirilen kremadan konur tüm hamurlara aynı işlem yapıldıktan sonra üzerlerine soğuyan çikolata sos gezdirilir. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet Bal Şeker Olsun:)
31 yorum:
Bıcırığım sabah sabah bu bana yapılırmı:)))Nasılda severim yapması
zahmetli yemesi lappp lappp 5 dakika:)Ellerine sağlık öpüyorum koca
man kocaman...
Tövbe edeceğim bunu yapmaya sonunda!kaçtır yapıyorum sönüyor habire inan var birşey ama anlayamadım.Fırının kapağını açmıyorum hamurun yumurtası iyi nerede sorun çözemedim.Seninkiler maşallah çok güzel olmuş ztai dün baya koyu imiş muhabbet bugün göreceğiz papatya hanımınkileri bakalım:-)ellerine sağlık olsun.
Ahhh ahhh ben dün akşam yapamadım çünkü :) nişan yıldönümümüz müş :) ( Ben yine unutmuşum :( ) yaptırtmadı eşim :)
neyse bu akşam yapıcam bebeğim.Ellerine kollarına sağlık.
denizcim ellerine sağlık
çooook severim
:)))))))))
bayadır yapmıyorum bende görünce canım çekti çok severim çünkü ellerine sağlık canım şahane görünüyorlar....
Mmmmm, harika görünüyor. Bayılırım profiterole. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
Yapmaya üşeniyorum ama yemesi 2 dk.
Ellerine sağlık Denizcim. Harika görünüyor...
Kalpkurabiye yapmış, Papatya Prenses de bakmış, eeee ben de yiyim bari :) canım çok çekti, ellerine sağlık :)
ohhh ne güzel valla benimde canım istedi kalkıp yapsammı acaba.ellerine sağlık canım.
Sevgili Deniz, profitrole hiç dayanamam o yüzden misafir harici çok yapmak istemiyorum.Olunca dalıyorum ve sınır koyamıyorum.
Ellerine sağlık
ben Kübra Nur :) dün eşimle profiterol hakkında konuştuk bugün sizin sayfada gördüm çok yakında yapmak gerek sanırım :) Ellerinize sağlık :)
Canım Kurabiyem artık tarifler online yapılıyor demek ki :) Kız biri baksa ben yaparken elim ayağıma dolaşır, bildiğimi unuturum :)) Şu profiterolü de ne severim, ama fırının harika pişirmiş markası modeli ne ki? Ellerine sağlık çikolata soslu kurabiyem..
Denizcim ellerine sağlık süper olmuş...
Offf benim de canım istedi şimdi,oldu mu yani:=))
harika görünüyor,ellerinize sağlık :) bende beklerim http://sihirliparmaklarr.blogspot.com/
Offff canım ne yaptın böyle ama..:)))
Benim hiç kalkıp yapasım yok ama inanılmaz canım çekti..
Bu ansıl güzel bir görüntüdür böyle..
Ellerine sağlık bebeğim..:))
canım Hülya ablam teşekkür ederimm:) fırınım arçelik marka:)
Çok severim.Nefis görünüyor.Ellerine sağlık.
harika olmuş canım.papatyayla karşılıklı yapmakta başak bir zevkli olmuştur.ellerine sağlık.öpüyorum.
Ellerine sağlık sevmeyen varmıdırki acaba nefis görünüyor canım benim
Şu profiterolü yapmak bana çok zor geliyor. Çok da seviyorum profiterolü ama tembellik işte. Görünce olsa da yesem dedim. Ellerine sağlık canım.
Deniz cim ellerine saglik canim harika gorunuyor afiyet seker olsun
Ben hepsinden tatmak istiyorum seninkilerdende papatyamınkilerdende:))...Profiterolun misler gibi olmuş ellerine sağlık kardeşim...
Sevgiler...
Uzun zamandır yapmamıştım. Eline sağlık. Biz de Seyristanbul.com bloğumuzda Twittera üye olmak isteyenler için faydalı bilgiler sunduk.
ben bunu çoook severim ama bu bana yapılmazki:)
ellerine sağlık.
ELLERİNE SAĞLIK PROFİTEROLÜ KİİM SEVMEZ Kİ HARİKA GÖRÜNÜYOR :))))
çok severim nasıl güzel görünüyor:) insanın canı istemezmi hiç:)
ellerine emeklerine sağlık...
ellerine sağlık Denizim
çok severim bu tatlıyı tam çikolata zamanı bu soğuklarda nefis
Oy oy oy..Ben bunları yerim yaa!
cok guzel olmus ellerıne sağlık
Profiterolü çok severim.Ellerinize sağlık :)
Yorum Gönder