17 Şubat 2013 Pazar
Fırında Sebzeli Somon
Merhabalarr :)
Tas sancıları ile dolu ve de çok yorulduğum bir haftasonunun ardından, güzel bir hafta olmasını diliyorum hepimiz için..
Annemlere yakın olunca annemin yaptığı melemenlikler ve közlenmiş biberler ne çok işime yaradı bu kış:) Özellikle de balıklarda.. Hem doğumdan sonra kendimi toplamak istediğim, hemde kızartmadan pek hoşlanmadığım için bol bol fırınladım balıkları bu kış..Dolayısı ile bol bol domates soslardan ve biberlerden kullandım:) Bu tarifte o nefiss köz biberler var :) Ellerine sağlık annemm:)
Nefis bir balık olan somon ile bu haftaya merhaba :)
Malzemeler:
2 kişilik
6 dilim somon
2 adet patates
1 çay bardağı donmuş bezelye
1 çay bardağı donmuş mısır
4 adet közlenmiş kırmızı biber
2 adet domates
2 adet soğan
1 tutam maydonoz
Tuz, Karabiber
Kuru reyhan
Zeytinyağ
Yapılışı:
Balıklar güzelce yıkanıp bir kenara alınır.
Sağanlar piyazlık doğranıp bir kaba alınır, patatesler dilimlenir, donmuş bezelye ve mısırlar, közlenmiş biberler, dilimlenmiş domatesler,kıyılmış maydonoz, zeytinyağ ve baharatlar soğanların üzerine eklenip harmanlanır ve karışım balıklarda içine eklenerek yarım saat dinlendirilir.
Balıklar sebzeleri ile birlikte fırın poşetine doldurulup ağzı kapatılır..
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir..
Afiyet bal şeker olsun :)
Etiketler:
Balık
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Geçmiş olsun canım.
En güzeli fırında pişirmek zaten. Annenin de senin de ellerine sağlık
balık olsun da nasıl olursa olsun.ellerine sağlık .
ellerine sağlık canım nefis görünüyor..
ellerine saglik canim lezzetli görünüyor...
Geçmiş olsun taş çok zordur allah sabır versin çektiğim için bilirim.çok güzel görünüyor ben hiç birşey yapamıyordum o dönem de sen gene iyisin maşallah
Yorum Gönder