17 Şubat 2013 Pazar

Fırında Sebzeli Somon


Merhabalarr :)
Tas sancıları ile dolu ve de çok yorulduğum bir haftasonunun ardından, güzel bir hafta olmasını diliyorum hepimiz için..
Annemlere yakın olunca annemin yaptığı melemenlikler ve közlenmiş biberler ne çok işime yaradı bu kış:) Özellikle de balıklarda.. Hem doğumdan sonra kendimi toplamak istediğim, hemde kızartmadan pek hoşlanmadığım için bol bol fırınladım balıkları bu kış..Dolayısı ile bol bol domates soslardan ve biberlerden kullandım:) Bu tarifte o nefiss köz biberler var :) Ellerine sağlık annemm:)
Nefis bir balık olan somon ile bu haftaya merhaba :)

Malzemeler:
2 kişilik
6 dilim somon
2 adet patates
1 çay bardağı donmuş bezelye
1 çay bardağı donmuş mısır
4 adet közlenmiş kırmızı biber
2 adet domates
2 adet soğan
1 tutam maydonoz
Tuz, Karabiber
Kuru reyhan
Zeytinyağ

Yapılışı:
Balıklar güzelce yıkanıp bir kenara alınır.
Sağanlar piyazlık doğranıp bir kaba alınır, patatesler dilimlenir, donmuş bezelye ve mısırlar, közlenmiş biberler, dilimlenmiş domatesler,kıyılmış maydonoz,  zeytinyağ ve baharatlar soğanların üzerine eklenip harmanlanır ve karışım balıklarda içine eklenerek  yarım saat dinlendirilir.
Balıklar sebzeleri ile birlikte fırın poşetine doldurulup ağzı kapatılır..
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir..

Afiyet bal şeker olsun :)


5 yorum:

ELANIN TARIFLERI dedi ki...

Geçmiş olsun canım.
En güzeli fırında pişirmek zaten. Annenin de senin de ellerine sağlık

saniyesultan dedi ki...

balık olsun da nasıl olursa olsun.ellerine sağlık .

anne eli gibi dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis görünüyor..

sevimin sayfasi dedi ki...

ellerine saglik canim lezzetli görünüyor...

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun taş çok zordur allah sabır versin çektiğim için bilirim.çok güzel görünüyor ben hiç birşey yapamıyordum o dönem de sen gene iyisin maşallah