30 Aralık 2013 Pazartesi

Palamut Tava, Barbun Tava ve Balık Sofraları


Merhaba
2013 yılının son pazartesi günüde tek dileğim 2014 ve sonrasındaki yıllarda sendromsuz pazartesiler yaşayalım :) Evdesin canım ne sendromu demeyin kocanız sendrom yaşıyorsa otomatik olarak bulaşıyor bu sendrom :)
Bir de bloğumda daha çok paylaşım yapayım istiyorum tabii...
Neyse gelelim balık mevzusuna, malum üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşayınca ister istemez balık seven bir millet olup çıkıyoruz. Ucuz pahalı demeden bütçemize göre tatmaya, çoluk çocuğumuza yedirmeye çalışıyoruz. En katkısız en yalın ve en vitaminli gıdalardan çünkü..
Bende sizlerle bugün sezon başından bu yana biriktirdiğim fotoğrafları paylamak istedim..

İşte barbun tava.. En sevdiğim balıklardan.. Temizlenip güzelce yıkanmış olan barbunları mısır ununa bulayıp tavada sıvıyağ ile arkalı önlü kızartıyoruz, sıcacıkken afiyetle tüketiyoruz..

Ve palamut. O bir yana diğer tüm deniz canlıları bir yana.. Kimileri soda ile marine ediyormuş ama bence yalın hali en güzeli temizlenmiş, dilimlenmiş palamutları mısır ununa bulayıp tavada arkalı önlü kızartıyoruz. Üzerine bol limon sıkarak sıcak sıcak tüketiyoruz..

Bu sofram benim için bugüne kadar kurduğum en güzel balık sofrası.. Papatyamın eli değdi çünkü.. Benim için aldığı balık şeklinde servis tabakları ve hazırladığı tül örtü, peçetelikleri ile zerafetini konuşturdu canım kardeşim.. Renk getirdi soframa.. Balığımız ise hamsi.. Daha evvel paylaştığım ikiz hamsiler bu kez..

Bu sofrada da mezgit tava yapmıştım palamut ve barbun ile aynı mantıkta :) Burada ise marin temalı amerikan servisleri kendim yaptım bu yüzden özel benim için :) Malum dikiş öğrenmeye başladım :)
Ve son soframız.. Gümüşhane' den Kastamonu' ya taşınıp yeni evimize yerleşip kurduğumuz ilk balık soframız.. Başrolde yine barbun var..

Rabbimize hamd olsun,verdiği nimetlere sonsuz şükürler olsun..

9 yorum:

BOŞNAK KIZI dedi ki...

Ellerine saglik benim de en sevdigim sofralar balik sofralari :)

mutfagabuyrun dedi ki...

ben palamut alayım canım.nefis nefisss.ellerine sağlık.sevgiler.

Asyadan Esintiler dedi ki...

of of nefis.Biz balık sever bir aile olarak balığın her çeşidini seve seve yeriz.Her şey harika gözüküyor.ellerine sağlık canım

Tarif diyarı dedi ki...

Eline sağlık denizciğim bir tabak olsaydı şimdi yerdim:(canım çekti.

vişnap dedi ki...

Ne güzel balık deryasının içinde hissettim kendimi bir an,bizde de balık çok sevilir ellerine sağlık canım .sevgilerimle

Hayatın Tatları dedi ki...

Mmm balık sofrasını ben değilde başka biri hazırladıysa bayılırım.Hepside enfes görünüyor canım. ellerine sağlık .Şimdiden Yeni yılını tüm yüreğimle kutlar daha nice yıllar sağlıkla başarıyla sevdiklerinle birlikte görmeni ve geçirmeni diliyorum.Sevgiler şule

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Mezgit diyorum noktayı koyuyorum :))

Olsa da yesem yahu,yani sen kızart ben yiyim:))

Ellerine emeklerine sağlık sevgili barbunum:))

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
her biri ayrı güzellikte, ellerine sağlık.
yeni yılın sağlık, huzur, bolluk ve bereket getirmesi dileğiyle, iyi yıllar.
Sevgiyle kal.

Özgür Tatlar dedi ki...

Mutlu yıllar. Yeniyılin kutlu olsun.