3 Aralık 2014 Çarşamba

Hamsi Köftesi


Biliyorum bir irkildiniz şöyle ama atın kafanızdan negatif düşünceleri :)
Söylemezseniz içinde balık olduğunu anlamaz hiç kimse emin olabilirsiniz..
Balık yemeyen çocuklar, büyükler için enfes bir tarif bence hamsi köftesi, sadece sevmeyenler için değil tavuk köftesinden hamburger yiyenler için de güzel bir alternatif olabilir bence. Ev hamburgerlerinin tadı bambaşka..
Bugün köftesini anlatalım da bir gün hamburgerini de yaparız inşallah..

Malzemeler:
1 kg. hamsi balığı
1,5 su bardağı mısır unu
3 dilim ekmeğin içi
Yarım demet maydonoz
1 adet soğan
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ

Yapılışı:
Hamsi balıkları güzelce ayıklanıp kılçıkları da çıkartılır yıkanıp bir kenarda suyu süzdürülür.
Derin bir kap içine ıslatılıp suyu iyice sıkılmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, mısır unu, ince ince kıyılmış maydonoz, tuz ve karabiber eklenir.
Hamsiler robotta çekilip karışıma eklenir ve iyice yoğrulur. Mısır unu sayesinde çok çabuk toparlanacaktır köfte harcınız.
Elde edilen köfte harcı buzdolabında yarım saat kadar dinlendirilip, ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlak şekillendirilir.

Sıvıyağda arkalı önlü kızartılıp servis edilir.

Afiyet olsun..

3 yorum:

Deniz dedi ki...

Evdeki dondurulmuş hamsileri güzel bir şeye dönüştürmenin yollarını arıyordum :) İyi oldu bu tarif. Ellerine sağlık adaşım :)

eylem ceylan dedi ki...

oglum küçükkken balık yemezdi bende hep köfte şekline getirir yedirirdim.ellerine saglık.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Niye irkileyim anlamadım? :) Balık köftesine daha etli balıklar yakışır ama bu da olur tabi. Ellerine emeklerine sağlık.