24 Aralık 2014 Çarşamba

Salep Kremalı Muzlu Rulo Pasta


Merhaba..
Bu hafta elim varıp bloğuma gelemedim gitti. Pazartesi günü arkadaşlarım misafirim olmuşlardı, güne erken ve tempolu başlamıştım :), dün kızım biraz nazlıydı onunla ilgilendim sonrasında bir takım işler ile meşgul oldum derken bu sabah ilk işim bloğuma yönelmek olsun dedim.
Pazartesi günü arkadaşlarımı ağırladığım soframa hazırladığım Rulo Pastam ile başlayayım istedim.
Uzun zamandır pasta yapmıyordum aslında bu kez değişiklik olsun dedim..
Tarifi Papatya Prenses' imden almıştım epey zaman önce denemek bugüne kısmet oldu. Kremada kullanılan salep kesinlikle çok değişik bir kıvam ve tat veriyor pastaya. Muhakkak denemenizi öneririm.
Arkadaşlarımın "pastane pastasından çok çok güzel" demesi hatta Eda' cığımın bana ulaşamayıp kendince bu pastayı denemesi beni çok mutlu etti :)
İşte tarifimiz..

Pandispanya İçin:
4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
3 çorba kaşığı kaynar su
1 kahve fincanı yoğurt
1 pk. vanilin
1 pk. kabartma tozu
Salepli Krema İçin:
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı salep
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı margarin
1 pk. toz şanti
Arası ve üzeri için:
2 adet büyük muz
2 pk. krem şanti
Süsleme Şekerleri
1 pk. glazür çikolata

Yapılışı:
Pandispanya için: Yumurtalar ve şeker mikserle yüksek devirde köpürene kadar çırpılır.
Su ve yoğurt eklenerek çırpmaya devam edilir.
Un, kabartma tozu ve vanilin bir kapta karıştırılıp elenerek yumurtalı karışıma eklenir. Tahta kaşıkla birbirine yedirilen kek harcı yağlı kağıt serili büyük boy fırın tepsisine dökülüp eşit şekilde yayılır.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkar çıkmaz havlu yardımı ile rulo yapılıp, soğuyana kadar bekletilir.
Kreması için:
Şeker, nişasta ve salep bir tencerede karıştırılıp üzerine süt ilave edilerek pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır. Ocağın altı yakılıp sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynayıp göz göz olunca margarin verilip iki dk. daha kaynatılır. Ocağın altı kapatılır.
Toz şanti kremaya toz halinde ilave edilip on dk. kadar çırpılır.Soğumaya bırakılır.
Soğuyan kek açılıp meyve suyu veya süt ile hafif ıslatılır. Soğuyan krema her yerine yayılıp muzlar dilimlemeden geniş kısmına yerleştirilir ve dikkatlice rulo sarılır.
Hazırlanan pasta çırpılmış krem şanti ile sıvanarak üzeri süslenir ve buzdolabına kaldırılır.
1 gece dinlendirilip dilimlenerek servis yapılır.

Afiyet olsun..


6 yorum:

Lezzet sarayı dedi ki...

Denizcim nefis olmuş wala olsada yesek yaa

aylinden denemeler dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel olmuş canım muz çok severim :)

hanife arzu dedi ki...

Deniz'cim en kısa zamanda deneyeceğim bu pastayı,çok nefis görünüyor.Senin ellerine,Papatyamın tariflerine sağlık,öpüyorum :)

Bülbülün Yeri dedi ki...

Yeni yılın sağlık, neşe, huzur, bolluk, bereket getirmesi dileğiyle,
Sevgiyle kal.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Salebin kremaya kattığı kıvamı seviyorum ama epeydir denedim. Sanki salep kış demek ondan herhalde.

Ellerine emeklerine sağlık.

Susam Corekotu dedi ki...

pastanedekilerden kat kat daha kalteli,lezzetli,temiz ve mükemmel olmuştur kesin papatyanın da senin de ellerinize sağlık