13 Aralık 2014 Cumartesi

Sütlü Yarma Çorbası


Merhaba..
Şu soğuk cumartesi gününde hemen hemen bütün ev hanımları gibi akşama ne yapsam? diye düşüyordum, buzluktan bezelye indirirken aşure yapımından artan haşlanmış buğdaylar ilişti gözüme, kızım da çok sever zaten yarma çorbasını işte bu :)
Böyle aniden karar verip ocak başına geçince beklemeden paylaşmak istedim, belki dondurucunuzda vardır hazır haşlanmış buğday :)

Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış buğday yarması
2 su bardağı et suyu
2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı soğuk süt
1 yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı tereyağ
Nane

Yapılışı:
Sıcak su ve et suyu bir tencereye alınıp kaynatılır. Kaynayan suya haşlanmış buğdaylar ilave edilip 20 dk. kadar kaynatılır.
Bir kasede süt, yumurta sarısı ve un çırpılır, bir kepçe kaynayan çorba suyundan ilave edilip karıştırılır. Hızlıca karıştırarak çorbaya eklenir. Tuzu karabiberi kontrol edilip kısık ateşte 15-20 dk. daha kaynatılır.
Küçük bir tavada tereyağ eritilip, nane ilave edilip kızdırılır ve kaynayan çorbaya ilave edilip karıştırdıktan sonra ocağın altı kapatılır.

Sıcak sıcak servis edilir.

Afiyet olsun..

5 yorum:

ebru dedi ki...

hımm çok lezzetli bir çorba olmuş. soğuk havaların tek lezzeti bence çorba. sıcacık bir kas çorba. Ellerine sağlık bir tanem.

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine saglık denizcim...yarmalı çorbaları pek severim..

lezzet sefasi dedi ki...

Harika gorunuyor canim ellerine saglik.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

mavilim mavişelim tehnada buluşalım dımdımıdımdım..


sevdiğim tarzda bi çorba,ellerine sağlık :)

Zeymuran Lkop dedi ki...

çok besleyici nefis bir çorba ,yarma çok yakışıyor ellerine sağlık canım